E N V I R O 500 Creative Commons License 2024.06.12 -1 4 41883

Szlovák vezérem, törj ki a béketáborból és demagóg ostobaságok helyett lásd a valóságot ;)

 

A 18 villanybuszt valóban a kormány támogatta, de miért? Ki sarcolta meg a településeket, hogy ne legyen pénzük ilyesmire? Ki találta ki, hogy a 20 000 fönél nagyobb településeken csak a dieselnél jóval drágább elektromos buszokat lehet kormányzati támogatással beszerezni? Ja, hogy a kormány. És ez kinek a biznisze?

Kormányhaveri cégek működtetik néhány városban a helyi közlekedést ezért ők tudnak új buszokat venni kormánytámogatásból, majd ezt (és a hasznot) kifizettetik az adott önkormányzattal az utolsó fillérig.

Aztán ott van még a Volánbusz, aki szintén a kormánytól kap pénzt buszbeszerzésre, nem közvetlenül az adott város veszi meg magának a buszokat. Ja, tudom, legyen volán. Na majd azt a menetrendet nézd meg amit Budapesten csinálnak a pécsieknek és a kivéreztetett önkormányzattal kifizettetnek. Ugye az volt az ígéret, ha kormánypárti polgármester lesz akkor a Tüke megy a levesbe, jön helyette a Volán.

 

A városházi milliárdok legendája.

Népszerü álláspont a béketáborban, hogy a jóságos kormány milliárdokat küld a pécsi városházára, de az aljas polgármester eldugja a pécsiek elől és a haverjaival titokban elkölti. Ezzel szemben a valóság az, hogy elvették a települések iparűzési adóját ami az önkormányzatok legnagyobb bevétele volt, kaptak "szolidalitási" adót arra hivatkozva, hogy a gazdag városok pénzét szétosztják a szegények között. És mi a valóság? A kormányhaveri önkormányzatok többet kapnak vissza a kormánytól mint amennyit elvesznek tőlük. Pécs nem haver, ezért nem nagyon kap vissza, tehát szív, pedig a pécsiek is fizetik az adókat, ez az Ő pénzük is, de nekik nem jár.

A túlárazott zebrák valósága az, hogy a közbeszerzésre csak kormányközeli cég jelentkezett, ennyiért vállalta, Pécs meg kénytelen ennyit fizetni.

A nagyárpádi kereszteződés lámpájának története.

Az az 57-es számú országos főút. Kezelője a Közútkezelő zrt, tulajdonosa a magyar állam. Ki építi? A kormány. Pécs csak megrendelte és fizeti.

Az egy éve feltúrt Megyeri és Nagy Imre utak története is kormányberuházás. A környező települések szennyvízelvezetését csinálják csiga tempóban, hogy az önkormányzati választásra dugó és káosz legyen a városban, ide tartozik a nagyárpádi kereszteződés is.

 

Szóval kitörést a béketáborból a valóságba, kevesebb kormánypropaganda, több valós tény megismerése. Ezt javaslom. ;)

Előzmény: Svatopluk (41882)