Herr Qles Creative Commons License 2000.05.29 0 0 13
Rhadamanthys

Elképesztően agresszív megnyilvánulásod alapján arra enged következtetni, hogy
1. vagy nincs gyereked, vagy (ami még rosszabb),
2. valahol a világban szaladgál egy házasságon kívül született kis-Rhadamanthys,
3. Te magad születtél házasságon kívül.

Félve ugyan, de (szinte!) merem állítani, hogy minden más eshetőség kizárt.

1. Mert ha nincs gyereked, akkor nem is sejtheted, hogy az élettársi kapcsolatból született gyerekeket még ma is (2000-ben) úgy csúfolják az osztálytársai, hogy ZABIGYEREK! Pedig ezeknek a csúfolkodó gyerekeknek legfeljebb a nagyszülei élhettek az általad emlegett 1948-ban. A gyerekek nem is tudatos jogi kategóriaként emlegetik, nyilván a szüleiktől hallották otthon, akik vélhetőleg szintén nem tudatos jogi kategóriaként emlegették a gyerek előtt. Én szülői értekezleten háromszor-négyszer voltam kénytelen végigrágni ezt a gittet. Első alkalommal még felháborodással töltött el, hogy egyes emberek irigylik a másiktól, hogy ötször annyit keres, háromszor jobb körülmények között él, ráadásul "csak" élettársként. Kapcsolatuk több mint 10 éve tart, az apa természetesen a nevére vette a gyereket, akit az iskolában mégis úgy csúfolnak, hogy ZABIGYEREK! (Mert tudod, az osztálytársai is irigyek és féltékenyek arra, ami a kölyöknek van, mivel nekik nincs. De sebaj, mondta anyuka, te legalább házasságban születtél, a Bence meg zabigyerek. A srácnak gőze sincs, mit jelent a szó, de ahogy anyuka fikázva kiejti, biztos valami jó durva sértés. És használja! Meg a többiek is.)

2-3. Durva kirohanásod azt is feltételeztetné a topic-olvasókkal, hogy esetleg valami hasonló ügyed, ezért érintett ilyen kínosan ez a kényes téma, s ezért keltél ki magadból ennyire.

Aztán meg azt sem értem, hogy szerinted ez miért "közönséges rágalmazás, rosszhírkeltés". Olvastam a cikket. Nem konkrétan a Deutsch gyerekére mondták. Bár kétségtelen, hogy nem is a Lutz Gizi gyerekére vonatkoztatva sugallták, hogy az.

Azt is elárulhatnád, hogy szerinted melyek azok a "bizonyos jogok", amik a Deutsch gyereket megilletik, és NEM KAPJA MEG?!

A párhuzamom pedig CSAK szerinted hülye, úgyhogy végy magadhoz egy jó hosszú kötelet, egy erős lámpát (ha nem félsz a sötétségtől) és szállj magadba! A stílusodon pedig finomíts, ha azt akarod, hogy bárki is szóba álljon veled! :(

Előzmény: Törölt nick (9)