Csuklósbusz Creative Commons License 2024.06.06 -1 1 41931

Igen, egyszer veszem meg az is igaz! Meg egyszer veszek egy új autót, akkor az is jólesz egy darabig, életem végéig is akár. Meg egyszer veszek egy jó házat, többet arra se lenne gond hogy beázik a tető.

Ha lenne rá pénzem akkor én is iparival nyírnám a kiskertet is, de sajnos nem tehetem meg. 

De az a tapasztalatom hogy még az itthoni vállalkozók akik ebből élnek még ők is gyakran kínai, hobbigépekkel dolgoznak, pontosítva szpik vele az alkalmazottja. 

Élettartamot meg az is befolyásolja hogy milyen kertet nyírsz, ha te villáknál dolgozol ahol telepített pázsit van, tégla, szemét, drótdarab, akác stb sarjak stb  meg nincs stb tovább él a gép.

Az én scheppachom is sokáig menne ( de közel se addig mint az ipari..)  luxusvilla telepített pázsitján mikor a csicskám kéthetente lenyírná vele a pár centis növést.  

De mikor csak az a cél hogy ne büntessenek meg és a mindennel teli kertet kell lenyomni amibe a szomszéd még át is dobál dolgokat, ráadásul egyenetlen az nem használ a gépnek.

Régen és most is más minőséget gyártanak, lásd makita kefés fűnyírója.

Nem adom el, megy ameddig életben tartható. Aztán ha elromlik akkor marad az hogy veszek használtat 20-30 ezer körül jó késsel ( mikor a kés 12 ezer ebbe és 2 évet se bírt...)  és aztán használom mindenféle karbantartás nélkül.
Újat fost nem éri meg, iparit meg nem tudom megfizetni. 

Nem erre izgulunk, de nettó 200 alatti fizetésből nem ipari gépre költenek hogy azzal vágjuk a 300-1000 nm2-ert. 

Előzmény: sza_attila (41916)