Kowalsky3 Creative Commons License 2024.06.06 -8 4 615777

> Egyébként két Kindzsal bármelyik hordozót kiiktatja. 34 meg az egész flottát.

 

Ez csak találgatás.

 

Nem tudjuk, hogy képes-e eltalálni egy hajót, pláne, ha azt fejlett légvédelem védi. Hajó elpusztító képességüket demonstrálniuk kéne valami módon, hogy ne legyen üres fenyegetőzés, mint a félelmetes Armaták meg Terminátorok.

 

A "The Diplomat" oldalán található cikk szerint a kínai elemzők azt a következtetést vonták le, hogy (a kínaiak) összességében csalódottak a Kinzhal rakéták teljesítményével kapcsolatban, mivel azok nem érték el a várt katonai hatékonyságot az ukrán hadszíntéren. A rakéták használata nem bizonyult döntő tényezőnek a harcok kimenetelében, és nem változtatta meg jelentősen az erőviszonyokat.

 

A rakéta elemzése során számos problémát azonosítottak. A kínai értékelés szerint a Kinzhal inkább az 1980-as évek hidegháborús technológiájára emlékeztet, semmint egy valódi hiperszonikus fegyverre. A rakéta kialakításából adódóan "a légkörben történő hosszú távú siklórepülés képessége nem megfelelő".

 

Manőverező képességét vizsgálva a kínai elemző megjegyzi: "A ballisztikus pályájának megváltoztatására való képessége nem mérhető egy valódi hiperszonikus rakétáéhoz, és jelentősen hiányzik belőle az oldalirányú manőverezés képessége."

 

A szerző arra a következtetésre jut, hogy a Kinzhal-t hiányosságai sebezhetővé teszik. "Ballisztikus pályájának nagy része a sztratoszféra és a mezoszféra találkozásánál, mintegy 50 kilométeres magasságban van. Ezért elméletileg még mindig elfogható a jelenleg üzemben lévő fejlett rakétaelhárító rendszerekkel."

 

https://thediplomat.com/2024/01/china-evaluates-russias-use-of-hypersonic-daggers-in-the-ukraine-war/

 

Nem tudni, hogy van-e olyan ember jelenleg az oroszoknál, aki folytatja a munkát, mivel a fenti hiperszonikus rakétát éveken át fejlesztgető tudósokat Oroszország büntetőtelepre küldte.

 

Valószínűleg a halálukig, mert 14 év börtön halálos ítélet 70-80 éves, idős kutatóknak.

 

"Megérte" nekik letenni valamit az asztalra az oroszoknál, csinálták volna inkább valamelyik nyugati ország számára.

 

Most élhetnének jómódban a családjukkal.

Előzmény: permafrost (615754)