fpapi Creative Commons License 2024.06.06 0 0 48037

A megállapításod nem helytálló, már bocsi, hogy így fejezem ki magam.

 

Az Izs 38-as markánsabb huzagolása nem lassítja a lövedék sebességét, és maga az Izs 38-as erősebb mint az Izs22-es.

 

Az egy más kérdés , hogy a Te mérésed mire alapul, és az is, hogy az összeszerelésnél milyen segédanyagokat használtál, és milyen szoros az illesztésed, milyen méretű puffert használtál, milyen a tömítés kialakítása, milyen a tömítő él állapota, milyen a léghenger állapota, milyen állapotú a tűzfal, milyen tiszta a cső,  stb.

Légtechnikai, pneumatikai tömítő illesztések lazák, általában az illesztendő méret felett vannak 0,2mm-el műanyag, bőrnél max. 0,5mm. A tömítést nem a tömítés anyagának szilárdsága, keménysége, szorító ereje biztosítja, hanem a légnyomás erején megjelenő nyomóerő, ami nekiszorítja a tömítés éleit a felülethez. Ezért is fontos egy jó tömítésnél a  tömítőél egyenletes, jó kialakítása, az anyag jó megválasztása, és felhasználása.

A lövedék sebességére hathat egy koszos cső, ami tisztának látszik, de az árkok a huzagolásban rozsdásak, az ütőrugó ereje, a dugattyú tapadása, a dugattyú illesztése, a dugattyúbőrhöz használt kenőanyag, a dugattyútömítés szerelése, a léghenger hordósodása, a csőfartomítés tömítettsége, a csőkorona állapota,  a cső belsejének állapota, és kopottsága, a lövedék mérete, a lövedék anyaga, a lövedék kialakítása, és fajtája.

 

Összegezve az Izs 38-as erősebb mint a 22-es, és nem lassabb a lövedék sebessége, ha mindent jól csináltál.

Előzmény: mastersergeant (48027)