BlackStar Creative Commons License 2000.05.29 0 0 116
Szerbusz RAF2!
Mondd, hol lakol Svédországon belül? Most is?

Bocsánat, megint offtopickodom.Nna, szóval ott hagytuk abba, hogy megkülönböztetni, a 900 ast és a 9-3ast kívülről.
Hátulról a legegyszerűbb a helyzet. Ha a rendszáma két hátsó lámpája közöttt van, akkor 9-3, ha alatta, akkor 900.
Oldalról segítség, hogy a 900-asok nagy többségének van egy (majdnem) körbefutó krómcsík, aminek jeleléte biztossá teszi azt a kilencszázát. :) Ha domborodik a csomagtérfedél, akkor az 9-3as. Ha pedig a hátsó lökhárító a vége felé egy keményebb ívben törik meg, és nem összeszűkül, akkor az megintcsak az újabb modell.
Ugyanez áll az első karosszériaelemre is. Ha elszűkül, és finomabb ívben fordul felfelé, akkor az a kétnullás, ha pedig derékszögben, belül rejtve a ködlámpákat, akkor 9-3.
Ez utóbbi Viggenje és Aerója is könnyem megkülönböztethető, a Viggennek ugyanis felül van az ütközésvédő csíkja.
Egyébként viggen azt jelenti, "a villámlás" (az "a" elől, az fontos. Mindenki elrontja mind a hazai, mind a külföldi -svéd szakirodalomban)
Ja. Belül is eltér a két SAAB, a 900, és a 9-3. Első blikkre leginkább az alapfelszereltségűek megkülönböztethetőek. A régien három-, az újnak négyküllős a kormánya.
Nos. Hát ilyen egyszerű.

Ja igen. Írod még, hogy a 9000-es modell eredetileg az Alfa Romeo 164, Fiat Croma és a Lancia Themával együtt lett kifejlesztve, mert ezek a gyárak a biztonsági autótervezéshez kértek ménöki segítséget a SAAB-tól. Ez meg is látszik
az említett márkákon, főleg az utóbbi kettőn, mert ott erősen hatott a viking befolyás.
Ja. Mesétlem már, hogy a március 21.óta új vezető tervezője van a SAABnak?
Ő pedig Michael Mauer, amióta Einar Hareide távozott tavaly szeptemberben. Mauer korábban dolgozott a MCC SmartGNbh design studióban,
1995-1998 SLK Mercedes, SL, A-class.
Einartól származik a Saab rekléámszlogene, amit manapság lehet is látni az utcákon: "The world is full of look-alike cars. We didn't need another one." - "A világ tele van egyforma autókkal. Nincs szükség még egyre. "
Csak úgy mondtam.
Nnno. Még írok.

Előzmény: RAF2 (106)