(M)Ákos Creative Commons License 2024.06.04 0 1 35715

Fehér színű, kemény műanyag(nak tűnő) valamit kaptam a reduktoromhoz (Zehen Maxi). “Papír” nélkül vettem, és az eladótól kértem tartalék O-gyűrűket, azok is olyanok voltak, minimális méret eltéréssel.

Kb. a negyedik tömítés lett jó. Hülyebiztosra akartam feltenni a reduktort a palackra, azaz, ha nyitva hagyok mindent, akkor se szökjön a gáz.

Úgyhogy teszteléshez elzártam a palackot, de “felfújva” hagytam a reduktort.

Lassacskán, de csökkent/elment a nyomás a reduktorból. Amit kb. 1 órán keresztül szappanhaboztam egyik alkalommal, hogy hol a picsában ereszt. De nem találtam semmit.

A sokadik O-gyűrűvel lett jó. A korábbiakat nézegettem, az egyiknél láttam pl. egy odacsípett szösz vagy valami hasonló lenyomatát rajta. Jah, ebbe a tömítésbe belerajzolódik a palack szelepéről az “árok”, ami az érintkezési felületen van.

Tapasztalat: jó ez a kemény O-gyűrű, de marha alaposan le kell takarítani és elemlámpával megnézni a felületeket. Ha “lötyögős” a tömítés, akkor be kell tájolni középre, ehhez én lefektettem a palackot. Pár órán belül rá lehet (és kell) húzni újra a reduktor hollanderére. Ugyanez 1-2 nap múlva. Tömörödik ez a szar, utána viszont jó! Az elcseszett O-gyűrűk pl. óránként elengedtek 10 bart a reduktorból, amit meg sikerült jól beraknom, az 2 nap teszt alatt se eresztett semmit.

Tudom, túlaggódtam.

CO2-ről volt szó.

Előzmény: JOE 6013 (35713)