Graver Creative Commons License 2024.06.03 0 0 17154

Szia! Hát, nem tudom, milyen lehet az a "felxibilis műizületi megoldás", de ilyenkor a tönkrement porckorongok helyére inplantátumot tesznek, ami szintén valamiféle "műizület". De idővel a fixált rész összecsontosodik. Tehát onnantól teljesen fix lesz az a rész. Még korábban kérdeztem a dokit, hogy mennyire fog korlátozni ez a mozgásban, azt válaszolta, hogy semennyire. Majd meglátjuk. Ülve cipőt, zoknit húzni azért tudok (nem lehajolva, azt még nem szabad). :)

 

Lassan haladok, legalább a bal lábam már nem fáj, illetve csak ritkán érzek a lábaimban fájdalmat, a derekamban is csak akkor, ha többet vagyok fent a kelleténél. Viszont a jobb lábam nagyon zsibbad (ez ugye korábban is, csak nem ennyire), és egy kicsit a bal is még mindig. Most már azért elég sokat fent vagyok, az ülést kerülöm, de jövök-megyek, teszek-veszek a lakásban és a kertben (csak apróságokat és óvatosan) és persze csinálom becsülettel az előírt gyógytornát. Sétálok is, de azt még nem tudok annyit, amennyit szeretnék, csak rövid távon. Összességében elégedetlen vagyok, több javulást vártam ennyi idő alatt.

Emiatt néha magam alatt vagyok, amikor nem látom a végét, és talán a kórházi stressz is utólag jött ki rajtam, de amolyan pánikrohamaim lettek, aludni se tudtam, úgy hogy kellett egy kis "dilibogyót" is szednem. Viszont fájdalomcsillapítót már nem szedek, csak ha nagyon szükségét érzem, de ez ritka.

 

Most azt próbálom intézni, hogy belátható időben eljuthassak Hévízre rehabilitációra, állítólag jót tenne. Kapcsolatban vagyok egy sorstárssal, akit januárban műtöttek ugyanott, ugyanígy, neki sikerült elintéznie, és május végén jött haza onnan. Jókat mesélt, hatásosnak mondja.

A kóházban nem volt szó erről, és eszembe se jutott akkor, no meg úgy tudom, ezt nem is ajánlják közvetlenül a műtét után, csak rá 1-2 hónapra. Így most beszéltem a háziorvossal, mert a hévízi reumakórház honlapja szerint ő is adhat beutalót, a kezelőorvosomhoz meg csak július 2-án megyek kontrollra. Mivel várni kell, hogy bejusson az ember erre a rehabra, így minél hamarabb szeretnék beutalóhoz jutni.

https://www.heviz.hu/hu/landing/tb-kezelesek-hevizen

 

Volt már ilyenen valamelyikőtök? 

 

A hónap végén kell még visszamennem a kórházba a gyógytornászhoz újabb gyakorlatokért, amelyek a mostani "lightosakat" váltják majd. Remélem, az is ér majd valamit.

 

Ki hogy van? Meséljetek! Bocs, hogy csak most jelentkeztem, de igyekeztem minél kevesebbet ülni, telefonon meg nem tudok normálisan írni.

Előzmény: GeriSoft07 (17152)