Inner Circle Creative Commons License 2024.05.30 -2 1 881725

Bari 33 pontot gyűjtött két győzelemmel az év második felében, az csak három ponttal kevesebb, mint az általad jobb autónak tartott RB-s Vettel gyűjtött ugyanazon időszakban!

 

Bari valóban nyert kettőt, ebből az egyik, Valencia, kb. élete versenye volt. A másik viszont sima taktikai győzelem, miután az élcsapatok közül egyedül a Brawn vállalta be az egy kiállást. (Itt volt, hogy a végén Hami így is majdnem elkapta Buttont, de kipördült a nagy igyekezetben?) Egyébként ha szerinted a kínai RBR 1-2 nem cáfolja a Brawn domit, akkor a monzai Brawn 1-2 miért cáfolja, hogy a Brawn már nagyon nem ott volt, mint az év elején?

 

Button egyéni teljesítménye romlott le, nem az autó lett szarabb, ahogy utóbbit Bari teljesítménye cáfolja élből.

 

Bari jól ment, hozta mindkét győzelmet, ami elérhető volt a Brawnnal, míg Button nullát. Ezzel szemben Vettel két győzelmet hozott, ami elérhető volt a RBR-rel, a másik kettőt meg Webber. Azaz Vettel nem tudta ugyanazt kiautózni a RBR-ről, amit Barrichello a Brawn-ból... Webber német győzelménél Vettel második lett, míg a brazilnál elcseszte az időmérőt és Button után futott be. Ha ezeket Vettel lehozza, amint egy elit pilótától elvárható lett volna a 2010 után mit sem mutatott Webber teljesítményével felérni, akkor nagyon más számok jönnének ki.

 

Azzal a Brawnnal egy elit versenyző óriási fölénnyel húzta volna be az évet.

 

Lehetséges, amint az is, hogy a 2011-es Button ugyanúgy nagy fölénnyel húzta volna be az évet. Ha a legnagyobb nevektől veszed azokat az éveket, amikor először kerültek a VB közelébe, nem csak hibátlan teljesítményeket találsz majd.

 

Ezért nem lehet igaz az, hogy Button behúzta volna 2018-at, hiszen még akkor is szenvedett, amikor alatta volt a legjobb autó.

 

Akkor nem szenvedett; ez 2009 eleje, és akkor nagyon ment. (Ettől még lehet, hogy mondjuk Alonso2010 még annál is jobban ment volna.) 2009 második felében valóban volt, hogy nem tudta kiautózni, amit az autó tudott volna.

 

Levezetésképpen egy kis LEGO-mutáció, műértőknek:

 

https://es.aliexpress.com/item/1005006579266813.html

 

Gilles Villeneuve 1981-es Monaco-győztes Ferrarija, felöltöztetve ilyen:

 

https://rebrickable.com/mocs/MOC-146263/BrycCars/ferrari-f126ck-turbo-27-gilles-villeneuve-1981-monaco-gp-winner/#details

Előzmény: fitosi (881724)