Kód 001 Creative Commons License 2024.05.26 0 6 611951

A legtöbb hitelesnek tekinthető elemző egyetért abban:

 

- kis létszámú, különleges katonai müveletet inditott Oroszorszég

 

( ez is elég lett volna, hogy Ukrajna megtérdeljen, de a nyugat azonnal beavatkozott. )

 

- 40 - 50 éves fegyverekkel, raktárkészlettel kezdet, meg kb minimális élőerövel. Az első másfél évben jelentös létszámhátrányban voltak. 

 

- az elmúlt két és fél évben az orosz óvatos volt és figyelt a hátára. Mert természetesen sokan, sokfajta módon szúrnák hátba, az első lehetőségre is. 

 

- 22 óta folyamatosan felfejlődik az orosz sereg és hadvezetés.  A mai orosz erő sokkal nagyobb és összeszedettebb, mint a 22-es.

 

- Leginkább ugy tűnik, hogy az orosz stratégia nem Ukrajna azonnali elfoglalása - mert azt megtartani, biztosítani lehetetlennek tűnik. Nem ujabba gondot akar magának, egy új Afganisztánt - hanem jó 100 évre biztosatani a nyugati határát. Ehhez teljesen ki kell herélnie az ukrán haderőt, - az összes nyugati támogatás mellett. 

 

Ezt látjuk napjainkban. Az orosz nem rohan előre- ahol csak tudja, becsalogatja és összevonatja az ukrán haderőt és elpusztítja.  Ma már érezhető a kimerülés az előérő fogyása az ukránoknál. 

Ma már nincs nagy kedv és hangulat oroszokat ölni - inkább, aki csak , túlélné. Ma már az ukrán átlagember sem hisz a győzelemben. 

 

A nyugatnak napi 1 mrd dollárjába kerül az ukrajna projekt. Az ukránoknak kb napi 1000 ember veszteség. A mostani orosz taktika: a FAB-ok , mint szárnyas bombák használata - iszonyatos pusztítás végez. A legtöbb ukrán ( és nato katona ) ebbe pusztul bele. Hiába képzeli sok heves vérü zsoldos Rambónak - elég sok ment Ukrajnába oroszt ölni - aztán három nap múlva postázzák őket haza faládában, 7-22 repesszel a fejükben. 

 

Orosz araszol elöre és gyalul le mindent. A sztorinak akkor lesz vége, ha ők azt mondják. Ehhez még el fognak pusztitani néhány százezezrnyi ukrán katonát, sok tonna nato fegyvert és bezsákolnak ( lassan ) egy sor értékes területet. 

 

Harkovról, Herszonról, Odessáról azt mondta Putyin, orosz terület. Akkor bizony el fogják vinni. 

 

Egy év múlva az ukránok minusz 300 ezer embernél fognak járni, plusz sebesültek. A nyugat - 300 milliárd euronál. Az oroszok pedig akkor is birni fogják- akkor már Herszon, HArkov vélelmezhetően meglesz. 

 

Ők ráérnek. 

 

 

MA ismét területet veszit Ukrajna. Azaz a 20% belátható időn belül 25 lesz. Majd 30 és igy tovább. 

 

 

Orosz 8 évig tárgyalt - most kész akár 8 évig harcolni. 

 

Nyugat kiszopta.