Annaem Creative Commons License 2024.05.21 0 0 20594

 Vajon lesz ebből valami?  Vagy ezt is megvizsgálják titokban, később dobnak némi csontot az érdeklődő nagyközönségnek...

 

"A Higashi Nippon Nemzetközi Egyetem, a Tohoku Egyetem és a National Research közös kutatócsoportja 2021–23-ban földbehatoló radar (GPR) és elektromos ellenállástomográfia (ERT) alkalmazásával geofizikai kutatást végzett az egyiptomi gízai nyugati temetőben. Csillagászati ​​és Geofizikai Intézet (NRIAG), Helwan, Egyiptom. Úgy véljük, anomáliát találtunk: egy sekély szerkezet kombinációját, amely egy mélyebb szerkezethez kapcsolódik. A vízszintes síkban L-alakú, 10 x 10 m-es sekély szerkezetet a GPR jól leképezte. Úgy tűnik, hogy homokkal töltötték fel, ami azt jelenti, hogy az építés után visszatöltötték. Bejárata lehetett a mélyebb építménybe. Mélysége a talajfelszíntől mérve legfeljebb 2 m. E szerkezet alatt az ERT egy nagy elektromos ellenállású anomáliát tár fel, amely körülbelül 10 x 10 méteres területen terjed. A szerkezet mélysége körülbelül 5-10 m-rel a felszín alatt van. A homokdűnékben elektromosan ellenálló anyag lehet homok és kavics keveréke, beleértve a ritka távolságokat vagy a benne lévő légüregeket. Sem a GPR, sem az ERT nem tudta azonosítani az anomália tulajdonságait.

 

Azt mondják, hogy fontos ennek az üres területnek a felszíne alatti feltárása GPR és ERT segítségével, hogy a teljes nyugati temetőt megvizsgálhassuk. A következő fejezetekben leírtak szerint a GPR és az ERT felmérésünk eredményei rámutatnak a régészeti maradványok jelenlétére. Fontos, hogy céljuk megállapításához azonnal ki kell ásni őket.

 

A felmérési terület a mastaba G4000-től délre található, amelyet Hemiunu herceg sírjaként ismernek. 

 

Az adatok egyértelmű anomáliákat mutatnak, amelyek egy régészeti potenciálnak (nagy ellenállású kontúrfoltok) tulajdoníthatók a felmért régióban, Kheopsz piramisától nyugatra, a gízai fennsíkon. A tereptárgyak további kiterjedést mutattak, akár 3-5 m-rel nagyobbat, mint a GPR felmérés által szűrt mélység. Ezekből az eredményekből arra következtetünk, hogy az anomáliákat okozó szerkezet függőleges mészkőfalak vagy sírszerkezethez vezető aknák lehetnek.

 

GPR és ERT felméréseket végeztünk az egyiptomi gízai nyugati temetőben. Úgy gondoljuk, hogy 0,5–2 méter mélységben egy körülbelül 10 m × 15 méteres L alakú szerkezetet azonosítottunk, amely homogén homokkal volt feltöltve, ami valószínűleg azt jelenti, hogy az űrt az építés után homokkal töltötték meg. Ugyanazon a helyen, de a mélyebb mélységben az ERT erősen ellenálló anomáliát mutat, amely lehet erősen ellenálló anyag, például homok vagy üreg. Ez az anomália 3,5–10 m mélységig és 10 x 10 méteres vízszintes területen terjed.

Fontosnak tartjuk a sekély szerkezet és a mély nagy szerkezet folytonosságát. A felmérési eredményekből nem tudjuk meghatározni az anomáliát okozó anyagot, de nagyméretű felszín alatti régészeti építményről lehet szó."

 

Előzmény: w.ullrichfun (20586)