fügice Creative Commons License 2024.05.21 -3 1 234481

Mindent senki nem tudhat Isten dolgairól. A kijelentések a mieink, a titkok az Úréi😉 Aki tud "olvasni" a természetben, aki az igazságot keresi bármilyen témában, nem hívő is lehet ilyen, az többet fog megérteni, aki a saját ideológiáira keresi a bizonyítékokat, az kevesebbet. Aki ott volt a helyszínen, pl.  II. Világháborúban, az el tudja, leginkább tudta mondani, mit élt meg, de azt a tényt, hogy volt II. világháború, még lehet így igazolni, mindenképpen. A szemtanúk után következő generációt még nem lehet megetetni azzal, hogy nem is volt, nem úgy volt, de aztán? Valahogy így:

 

Prédikátor 2.17.
Mert nem lesz emlékezete sem a bölcsnek, sem a bolondnak mindörökké; mivelhogy a következendő időkben már mind elfelejtetnek: és miképen meghal a bölcs, azonképen meghal a bolond is.

 

Az özönvíz elég rég volt ahhoz, hogy most mindenféle baromságot gondoljanak és higgyenek róla. Te tudod a tutit Istennel kapcsolatban, találkoztál Vele. Én is tudom.  Ő van, nem kell számodra sem, számomra sem bizonygatni. Aki még nem élte ezt át, annak meg tök mindegy, milyen bizonyíték van pl. az özönvíz létezésére, nem fogja meggyőzni, legfeljebb kíváncsivá teheti.

Ami meggyőző az az, hogy hívők elmondják, Jézus ma is él, meghalt a te bűneidért helyetted, elszenvedett minden ítéletet helyetted, és feltámadt a te Isten előtt való megigazult voltod miatt, ami Jézus kiontott vére által a tied lehet, ha elfogadod. Mármint ezt a nem hívőknek mondom 😉 Nem hiszik, elutasítják, ez meg az ő döntésük, ami nem változtat az igazságon. De azt innentől nem mondhatják, hogy nem hallották. Ez a pár szó mag, amit elvetettünk, majd a maga idejében kikel. És kész🙂🙃😇

Előzmény: fhrfl (234475)