The Rocketeer Creative Commons License 2024.05.21 0 1 277445

A legfrissebb fejlemények a WHO-szerződésről

 

A nyilvánosság teljes kizárásával, titkos egyeztetéseken megállapodásra jutottak a tagállamok a WHO úgynevezett pandémiaszerződésének a szövegéről – minderről szombaton hivatalos közleményt adott ki a WHO. Mint írják: „a globális közegészségügy szempontjából történelmi mérföldkőnek tekinthető, hogy a részes államok ma elvi megállapodásra jutottak a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (2005) nagyszabású, úttörő jelentőségű módosításcsomagjáról.”

 

Csakhogy az örömbe némi üröm is vegyült, mivel így folytatják: „Az Egészségügyi Világközgyűlésre 2024. május 27. és június 1. között kerül megrendezésre. A tárgyaló felek a jövő héten ismét találkoznak, hogy befejezzék a munkát a még hátralévő néhány kérdésben, amelyeket még véglegesíteni kell.” Azaz a legfontosabb, a leglényegesebb kérdésekben nem sikerült megállapodásra jutni, ezért kell a héten további tárgyalásokat folytatni. Eredetileg május 10-én készült volna el a végleges szöveg, azonban sok ország, mint például Anglia, Hollandia és Szlovákia jelezte: szó sem lehet a szerződés aláírásáról. Ezért egy héttel meghosszabbították a rendkívüli egyeztetéseket, a végleges szöveg május 18-án kellett volna elkészüljön. Ez sem jött össze... Ennek ellenére minden jel arra mutat, hogy a marxista terrorista múltú Tedrosz Gebrejeszusz vezette WHO mindent megtesz azért, hogy a jövő héten kezdődő Egészségügyi Világközgyűlésen elfogadtassák a tagállamokkal az úgynevezett pandémiaszerződést.

 

Természetesen a magyarországi média is mindent megtett azért, hogy a magyar állampolgárokat érintő WHO-információk a szőnyeg alá legyenek söpörve. Pedig a pandémiaszerződés szövegén három hete folyamatosan dolgoznak az illetékesek, de erről a hazai jobboldali és a balliberális médiafelületek teljes egyetértésben hallgatnak. Pontosan ugyanúgy titkolnak el mindet, ahogy a Covid-diktatúra idején tették a vakcinák veszélyességével kapcsolatban, írja Szakács Árpád a híroldalán.

 

Magyarországon egyedüli pártként a Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a magyar emberek szabadságát elvenni szándékozó WHO-szerződést. A párt május 12-én Budapesten nagyszabású demonstrációt szervezett, amit szintén elhallgatott a hazai média, még az adófizetők pénzén működő MTI sem tudósított az eseményről. Toroczkai László többször is a parlamentben kérdezte a kormányt, legutóbb múlt héten.

 

Orbán Viktor nevében Fónagy János államtitkár tagadta, hogy bármilyen szerződést akarna a kormány aláírni, szerinte ugyanis „A WHO-nál szóba sem került, se a WHO-nál, se a kormánynál, az említett állásfoglalásnak az igénye”. Azaz a kormány hazudik a WHO-szerződésről, valótlan információkkal próbálják félrevezetni az ország lakosságát.

 

A WHO-val szemben a civilek részéről globális ellenállási mozgalom alakult ki. Ennek az egyik motorja a CitizenGo hálózatrendszere. Ők múlt héten az ENSZ és a WHO genfi székháza előtt tartottak demonstrációt.