tibra Creative Commons License 2024.05.20 0 0 34676

Spoiler (a szomszéd topicból, ahol túlment a politika) - másokkal közösen kérem, folytassuk itt /ez főként SZLZ 5 év után újra megjelent írásaira vonatkozik, de ránk is, akik ott reagálnak/.

1. Szóval: abban a fórumban azu archivum érdekes írásokat dobb fel, ha rákeresünk SZLZ egykori nickneveire (pl. szolnoki szamuraj, dr. Lazar Zoltán stb.)

1.1 Ezzel kapcsolatban hármat emeltem ki /hogyan lett 3 alpolgármester? (2020), mi volt a fideszben? (2014), miért nemzetgazdasági érdek a tiszaligeti stadion (2014)/ 

1.1.1 erről érdekes polémia alakult ki, kiderült, hogy a volt jobbikos képviselő ajánlotta Fejér Andort alpolgármesternek a fideszes, akkor még éppen hatvan múlt Szalay Ferencnek

1.1.2 MItől másabb az a szervezeti kultúra, amit SZLZ egy tagi információra alapozva mutatott be (2014), mint a Szolnoki Többség (2019) szervezeti kultúrája?

1.1.3. akár Radócz Zoltán is lehetett volna alpolgármester, mert külsős is lehet

1.1.4. Tiborcsik szerette volna minőségbiztosítani a jelölteket előválasztással

1.1.5 SZLZ szerint egy többciklusú polgármestert már nem kell kérdezni a sikerességének és hatékonyságának titkáról (szerintem ez nem így van). A város előremenetele az egyetlen sikerkritériuma egy polgármesternek, nem más. Erre vezetői kompetenciái, tudása, víziója alkalmassá tehetik, a többi emberi tényezői a kampányt nyerhetik meg vele. 

2. Az is kiderült, hogy a Szolnoki Többség helyi emberei még tanulják a politikát, mint szakmát és az is kiderült (számomra), hogy SZLZ frusztráltnak tűnik, hogy kimaradt azokból a pozíciókból, amiért azért ő is harcolt 2019-ben (én emlékszem a városháza előtti kézfogásra Radócz Z. alig lemaradt pm-jelölttel).

Én ezeket emeltem ki, ez nyilván szubjektív. 

Miért alpolgármester Fejér Andor? Lesz-e polgármester Menkó Gyula vagy SZLZ? Vagy más. 

Hajrá folytassuk itt a memoárt. Keressünk még régi hozzászólásokat, nézzük ma hogy mutatnak.