Annaem Creative Commons License 2024.05.20 0 0 20573

"1988-ban a szennyezett levegőnek való kitettség következtében egy kőtömb (350 kg) letört az emlékműről. A turisztikai és kulturális helyszín megjelenéséért és állapotáért aggódó UNESCO folytatta a felújításokat, ezáltal megnyitva az utat az új kutatások előtt. A Kheopsz és a Szfinx piramisok kőtömbjeinek alapos tanulmányozása eredményeként a japán régészek feltételezték, hogy az emlékmű sokkal korábban épült, mint a fáraó nagy síremléke. A következtetés lenyűgöző felfedezést jelentett a történészek számára, akik feltételezték, hogy a piramis, a Szfinx és más temetkezési struktúrák kortársak voltak. A második, nem kevésbé meglepő felfedezés egy hosszú keskeny alagút volt, amelyet a ragadozó bal mancsa alatt találtak, és összekapcsolták Cheops piramisával.

A japán régészek után a hidrológusok átvették a legrégebbi emlékművet. A testén északról délre haladó nagy vízfolyás erózió nyomait találták. Tanulmányok sora után a hidrológusok arra a következtetésre jutottak, hogy a kőoroszlán csendes tanúja volt a Nílus áradásának - a katasztrófa, amely körülbelül 8-12 ezer évvel ezelőtt történt. John Anthony West amerikai kutató a víz eróziójának nyomait az oroszlán testén és azok hiányát a fején annak bizonyítékaként magyarázta, hogy a Szfinx a jégkorszakban létezett, és a Kr. E. 15 ezer előtti időszakból származik. e. Francia régészek szerint az ókori Egyiptom története a legrégebbi emlékművel büszkélkedhet, amely még Atlantisz halála idején is létezett.

1989-ben japán tudósok egy csoportja radar módszerrel felfedezett egy keskeny alagutat a Szfinx bal mancsa alatt, amely a Khafre piramis felé nyúlik, és egy lenyűgöző üreget találtak a királynő kamarájától északnyugatra. Az egyiptomi hatóságok azonban nem engedték meg, hogy a japánok részletesebben tanulmányozzák a földalatti helyiségeket.

Thomas Dobecki amerikai geofizikus kutatása kimutatta, hogy a Szfinx mancsai alatt egy nagy téglalap alakú kamra található. De 1993-ban a helyi hatóságok hirtelen felfüggesztették munkáját. Azóta az egyiptomi kormány hivatalosan betiltotta a Szfinx körüli geológiai vagy szeizmológiai kutatásokat."

 

 

A civilizációnál idősebb...

 

"...mindezeket a felfedezéseket és kijelentéseket el lehetett volna rejteni egy vastag porrétegben a tudományos intézetek elől, de aztán, szerencsére japán kutatók érkeztek Egyiptomba. 1989 volt, amikor a Waseda tudósainak egy csoportja, Sakuji Yoshimura professzor vezetésével, modern elektromágneses radarberendezések segítségével alagutakat és helyiségeket fedezett fel közvetlenül a szfinx alatt. Felfedezésük után azonnal az egyiptomi hatóságok beavatkoztak a kutatásba, és Joshimura csoportját egy életre kitoloncolták Egyiptomból.

Ugyanezt a felfedezést ugyanabban az évben megismételte Thomas Dobecki amerikai geofizikus. Igaz, csak egy kis területet sikerült feltárnia a szfinx jobb mancsa alatt, ami után őt is azonnal kiutasították Egyiptomból.

1993-ban egy robotot küldtek egy kis alagútba (20x20 cm), amely a Cheops-piramis temetkezési kamrájából indult el, és éppen ebben az alagútban talált egy réz fogantyúval ellátott kőlapot. Ezután a tudósok fejlesztettek egy új robotot az ajtó kinyitására. 2003-ban pedig ugyanabba az alagútba indították. sikeresen kinyitotta az ajtót, és mögötte az amúgy is keskeny alagút még jobban szűkülni kezdett. A robot nem tudott továbbmenni, és egy másik ajtót látott a távolban. Új robotot indítottak 2013-ban azzal a céllal, hogy egy második "fedelet" nyissanak. Ezt követően a piramisokhoz való hozzáférést végül lezárták, és az összes kutatási eredményt bevonták. Azóta nincs hivatalos hír."

 

De sok nem hivatalos van   ...  szfinx alatti helyiségről és bizonyos csarnokról mesélt. Az ásatások eredményeként az egyiptomiak ebben a legelső teremben kötöttek ki, amely egyfajta folyosónak bizonyult. A kutatók onnan ereszkedtek le az alsóbb szintre, ahonnan három alagút ment a Nagy Piramishoz. De erről nagyon furcsa adatok vannak. Állítólag az egyik alagútban s tudomány számára ismeretlen energiamező volt  ...  az épületnek a méretei valóban grandiózusak, és inkább olyanok, mint egy város, mint egy épület - 10 kilométer széles és 13 kilométer hosszú. Ezen túlmenően az Alapítvány azt állítja, hogy az egyiptomiak elrejtettek egy bizonyos Thoth rudat - egy régészeti tárgyat.

 

Természetesen első ránézésre ez teljes hülyeségnek tűnik. És minden így lenne, ha az egyiptomi kormány részben nem erősítené meg egy bizonyos földalatti város megtalálását. Világos, hogy valamilyen energiáról, erőtérről a hivatalos hatóságoktól nem érkezett információ. Az egyiptomi hatóságok nem ismerték el azt a tényt sem, hogy egy földalatti "városba" jutottak."

                   .