RJancsi
2024.05.17
|
|
-1 0
10906
|
Egyébként úgy érzem, megint csak az állampolgárok lehúzása a cél. Az egy dolog, hogy a nagy(obb) sebességre képes, vagy nehezebb "mikrojárművek" után kötelező felelősségbiztosítást kell fizetni. DE. Ezzel továbbra sincs szabályozva, hogy minek minősülnek és hol, hogyan vehetnek részt a forgalomban. Ha valaki befizetni a brutál nagy teljesítményú egykerekűje után a KGFB díjat, "jogosan" gondolhatja, hogy ugyanolyan jogok illetik meg mint bárki mást a közúton? Minap majdnem kivasaltam egy egykerekűst autóval, mert a kényelmes 30-40 km/h belvárosi forgalomban (Andrássy út) a felezővonalon szlalomozva legalább 50 km/h-val előzgette a kocsisort. Persze teljes terminátor jelmezben. Sikeresen neki is ment könyékkel a visszapillantó tükrömnek, amitől szemmel láthatóan majdnem elvesztette az egyensúlyát mert erősen imbolyogva tett meg pár másodpercet. Még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább felemelte volna az egyik patáját elnézést kérő gesztusként.
Bár én is aktív egykerekűs vagyok, szerintem semmi keresnivalója nincs egyik ilyen járműnek sem a közúton, legalábbis a sáv közepén egyenrangú közlekedőnek gondolva magát. Alig észrevehető, még a robogósoknál is kiszámíthatatlanabb (és sokszor pofátlanabb) közlekedési stílussal. |
Előzmény: RJancsi (10905)
|
|