w.ullrichfun Creative Commons License 2024.05.16 0 0 20466

"A hosszabb távú űrutazások és a más bolygókon, holdakon való megtelepedés szerintem csak az MI segítségével történhet meg. "

 

 Ez így van. Egy esetleges több év(évtized?) utazása nyilván óriási technológiai tudást igényel, ami tkp lehetetlen AI/MI nélkül. bár elképzelhető turnusokban végig aludt(hibernált?) és végig szolgálatban töltött űrutazás, az óriási távolságok miatt ésszerűbb jó pár év robotpilóta üzemmód. Az energia felhasználás-beosztás-szerzés pedig szimpla technológiákkal véges-korlátozott, ahhoz intelligens kezelés kell. (Hogy egy esetleges váratlan esemény elbírálás-felébresztés-riasztás esetéről ne is szóljunk)

 Egy ilyen Dyson-gömb pl. szerintem nem biztos, hogy jó irány (durván belenyúlni egy naprendszer energia áramlásába fokozottan veszélyes, de attól még lehetséges) de a kimutatása-felfedezése egy MI-nek elvileg útközben is "sima ügy" 

 

https://index.hu/techtud/2024/05/14/csillagaszat-project-hephaistos-idegen-civilizacio-dyson-gomb-infravoros-7-csillag/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2qCZPd_2FSRbVB-6QtygCXtR4BknvU5zgPgZHmKiO_fIjgiWA0K2pIBYU_aem_AatseuquiWimM6A3EuEGpMJ7FysLodBfDYFcgjl4Je5MkiXIC1QRQqCkFITmZiR2fsptL7F3Ha-7Nh45zkYRoIhX

 

 

Előzmény: Mocsári Trol (20463)