w.ullrichfun Creative Commons License 2024.05.16 0 0 20465

"Ez lenne a gondolatrendőrség, amely az érzelmi állapot „felfűtöttsége” alapján lép akcióba? Egy MI moderátor, ami a maga érzelemmentessége szerint értelmezi a hallottakat? Egy szociopata személy, aki még a hazugságvizsgáló gépet is átveri, lubickolna az élvezettől, hogy az MI átverhető.;-)"

 

 Ezt pont ugyan így látom, lehet AI/MI bármennyire "okos" racionális, hatékony, gyors, stb., az érzéseket nem fogja átvenni és így nem tudja átadni sem - nemhogy közel 100%-ban, hanem csak nagyon csekély mértékben csupán.

 A gondolati kommunikációban feltétlen szerepet játszanak az érzések, a "positive thinking" sugárzik egy illetőből, illetőről, ezt a kisugárzást éppen nem tudja produkálni, hamisítani semmilyen elvetemült gazember, viszont a kettő közti különbséget aligha érzékeli szimpla intelligencia alapon bármilyen MI "moderátor"  ....

Ha testbeszédből, hangsúlyból, érzékszervi jelekből vesszük a különbséget, az agyi hullámoknál ez még fokozottabban működik, szerintem. Azt még csak így kétkedve, elmélkedve kérdezem, lehetséges talán, hogy ebben a kommunikációs formában nem is lehet hazudni, fenyegetni, riogatni, van adatközlés meg jó irányú, pozitív hatás esetleg. Ameddig más irányú gondolatok is bekerülhetnek, addig számunkra ez a fajta véleménycsere hozzáférhetetlen - ezért vagyunk lehúzva kis százalékra, mert nem JÓL gondolkodunk időnként. Meg kell tanulni másképp :) 

 

Előzmény: őszszakál (20433)