Il Leone Creative Commons License 2024.05.16 -1 1 348389

Megint kérdezek az első részéhez kapcsolódóan.

 

Hogyan kellene láthatóvá tenni, hogy észak felé továbbra is megvan a kerékpáros infrastruktúra a Budafoki keleti oldalán?

 

Tényleg érdekel és nem kötekedésből, vagy értetlenkedésből, de ha semmilyen tiltást adó tábla nincsen, akkor még mi legyen kitéve?

A túloldalon a palánkkerítés előtti sávos terelőtábla a kikerülés irányával pont a kerékpárosok miatt lett kitéve, az nem a közúti forgalomnak szól, hanem a kerékpárosok és a gyalogosok részére lett kirakva.

Általában pont ennek a hiányát szokták a kerékpárosok felróni teljesen jogosan.

 

A közös gyalogos-kerékpáros táblát megnéztem a tervek szerint úgy kellene kint lennie, csak éppenséggel maga a hely ahol a fotódon szerepel az van rossz helyen, mert egyébként pont az érkező kerékpárosoknak állna jól, csak így, hogy a tábla máshol van, és a kerékpáros levezetés is egy picit másképp van, még szerencsétlenebb a helyzet.

 

Ha vége lesz az ideiglenes forgalmi rendnek, ez a hely akkor sem válik majd sokkal jobbá.

 

Valóban igaz, hogy az eredeti állapot sem volt sokkal jobb, ezen talán segíteni fog az, hogy az új vasúti hidak hídfői beljebb fognak kerülni, ez persze nem fogja megoldani az 1-es villamos megállójából levezető lépcsők környezetében.

 

Dombóvári útról keletről, a Dunától érkezve hogyan lehet szabályosan a Dombóvári úton kerékpárral továbbmenni nyugat felé?

 

Alapvetően korábban is és most is ugyanúgy. Jössz a Dombóvári úton a Duna felől annak déli oldalán, áttekersz a futtatott jobbos sávon található átvezetésen, ami nem lámpás, utána a csomópont déli oldalán lévő kerékpáros átvezetésen áttekersz és jobbra északra fordulsz, majd a kijelölt kerékpárúton befordulsz balra a Dombóvárin lévő kerékpárútra a Szerémi út felé.

Tehát ez nem változott, egyetlen lámpa van, amin át kell jutnod, tehát a feltartóztatás is minimális.

 

Ebben én nem látom a kerékpárosok számára kellemetlen fázisokat, tekintve, hogy egyetlen lámpás átkelőn tudsz átjutni.

 

Ha te a Szerémi út északi oldalára szeretnél eljutni, akkor azt mondom, hogy jogos az észrevételed, az jóval kényelmetlenebb.

Előzmény: Ashi Valkoinen (348386)