ásítósmacska Creative Commons License 2024.05.15 -1 3 604198

Itthon: Romaügyi biztost és városházi főosztályt kérnek a főpolgármester-jelöltektől a budapesti romák  | hvg.hu

 

 

Ismerős volt nekem ez az Abházi név. Talán előbb fizessék vissza a többszázmilliót, és majd abból csináljanak főosztályt!

 

 

 

https://444.hu/2023/03/22/tobb-mint-150-millio-forintot-probal-behajtani-a-nav-a-fovarosi-roma-onkormanyzaton

 

Csütörtök reggel NAV végrehajtók érkeznek majd a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodájához, hogy iratokat foglaljanak le, és megpróbálják behajtani azt a 153,7 millió forintot, amivel a szervezet tartozik a magyar államkasszának - értesült a Hvg.hu.

 

Március elején már egyszer megpróbálták behajtani az összeget, de akkor zárva találták a FRNÖ irodáját, így most újra próbálkoznak. A roma önkormányzat egy általa üzemeltetett iskola miatt került bajba, olyan diákok után is fölvették ugyanis a normatív támogatást, akik csak papíron léteztek.

 

...

 

Az iskolát 2018-ban bezárták, az önkormányzat számláját pedig 2020-ban zárolta az adóhatóság. Abházi József, a szervezet új elnöke szerint összesen már nagyjából 220 millió forinttal tartozik az önkormányzat, "hullanak ki a csontvázak a szekrényből", a FRNÖ pedig fizetésképtelen. Az elnök azt reméli, hogy ahogy az Országos Roma Önkormányzatot is kisegítette a kormány, a fővárosi szervezet is számíthat majd az állam segítségére.