Solyomi Creative Commons License 2024.05.15 0 0 38579

Ha jól nézem, én nem találtam meg a pontos állományi adatokat, de úgy 14-15 év között lehet az átlagéletkor, fixen egy darab nem alacsonypadlós busszal a 24-ből és pár nem klímással. Ami már előrelépés!

Sok sok év után Salgótarjánban már sikerül valami hasonlót hozni, mint Pécsen a TükeBusz-nál? Vagy Miskolcon az MVK-nál? Régen százados lemaradásban volt a nógrádi megyeszékhely Veszprém városával egyetemben ilyen téren, most viszont már nincs szinte különbség köztük, annak ellenére, hogy régebben számtalanszor olvastam: "elkéne hajtani a volánt és jó kis maszek céget létrehozni az önkormányzatnak, mert csak úgy lehet". Most viszont már nincsenek fiatalabb kocsik ott sem pl.

A jelenlegi menetrendben lenne még mit módosítani. Főbb vonalakon 40perc/1 óránként járó buszok nevetségesek, de egyben szomorú is.

Sajnos a gyakorlati dolgokat egy papírra nem lehet leírni vagy papíron nem lehet megtapasztalni. A megállókban hiányos menetrendtáblák, közel-keleti állapotok, utastájékoztatás none, gyakran tábláznak a buszon. Nyomkövetőn is sajnos csak a helyköziből bedolgozó kocsik látszanak pontosan, a helyi kocsikra nincs kifejlesztve a rendszer, mert gondolom azt meg kellene rendelni a városházán. A flotta megjelenése is hagy kivetni valót maga mögött már egy évtizede lassan, viszont utóbbi években úgy sikerült eljutni oda, hogy az eszközpark nagyja ~olyan 60%-a tartalmazza a kék színt. Erre sincs semmilyen kritérium az városvezetés részéről, így amilyen színben áthelyeznek kocsit úgy fognak menni. Ez utóbbi igaz nem csak Salgótarjánban probléma, hanem a sokkal nagyobb dbszámmal ellátott Győrben is. 

És nem beszélve, hogy évek óta 1-2 évekre hosszabbítanak. Értelme nincs elképzelés nélkül. Ha 2016-ban kiírták volna 2026-ig, ott tartanának, mint most de lehet sokkal újabb buszokkal, mivel 8 évnél fiatalabb eleve ki van zárva Salgótarjánban. 

Előzmény: htibor (38578)