Patreides Creative Commons License 2024.05.14 -1 1 24

Putyinnal elég nehéz lett volna nem foglalkozni, miután három oldalról lerohanta szomszédját, Ukrajnát, vagyis megindult Európa nyugati része felé (Grúzia lerohanása 2008-ban, és a krími eset még nem irányult errefelé, bár már akkor sokkal erőteljesebben kellett volna reagálni nyugaton) és azóta is gyilkol és rombol ott, és már szinte a teljes ipari gazdaságát átállította hadi termelésre.

A genderezés primitív faszság, a sánta lőtéri ebet sem érdekli, ostoba fideszes propaganda duma, mint a háborúpártiság/békepártiság, meg a többi demagóg populista rogáni maszlag.

 

Kína nem egy ország, hanem egy birodalom. másfélmilliárd emberrel, kimeríthetetlen emberi és nyersanyag kapacitással (ahoygan India is az, de ott nincs erős, egységes hatalom, ami szigorúan, zárt rendben össze tudná tartani azt a színes, megosztott országot), így csak idő kérdése volt, mikor ébred fel, és indul rohamos fejlődésnek. Tudta ezt mindenki már a hatvanas-hetvenes években is, azóta ellopnak minden nyugati technológiát és találmányt, és a beruházási és a kereskedelmi piacot is teljesen egyoldalúan fogják fel és kezelik, technológiát és pénzt bevinni lehet, de kivinni nem, a kereskedelemben fordítva, ők elársztják a világot a termékeikkel, de a saját belső piacukat szigorúan védik, de a nyugat az olcsó termeltetés, és a hatalmas piac ígérete miatt eddig szinte mindent elfogadtak, és mindenbe belementek.

 

Viszont a Magyarország - Kína viszonylatban Kína annyival hatalmasabb, hogy itt semmilyen területen nem lehet, még csak közelítőleg sem, egyenlő felekről beszélni, itt Kína diktál, mi meg végül megszívjuk. Ma Kína a gyarmatosító Afrikában, de az eladósodott nyugati országokban is, mint például Görögország. Csak egyelőre kevésbé véresen csinálja. Minek is, ha így is elér mindent, amit akar?

 

Pár napja már azt is a kínaiak szabták meg, hogy egy magyar parlamenti képviselő nem tehet ki egy EU zászlót egy budapesti hídra.

Előzmény: kar__ácsony (23)