Schenouda Creative Commons License 2024.05.12 0 1 20364

Ha azt akarod hinni, hogy az univerzumban ezer számban nyüzsögnek az értelmes lények lakta bolygók, nyilván találsz pár tudóst, akik arra hivatkoznak, hogy matematikailag trilliószor trillió vagy valami hasonló büdös nagy szám az égitestek száma az univerzumban, úgy biztos kell lennie máshol életnek, de erre ezenkívül, hogy "lennie" nincs semmi. A tudósok nagy többsége (akire nem hivatkozol) azzal számol nincs sehol máshol értelmes élet, csak a Földön. Az univerzum rajtunk kívül lakatlan!

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166901839&t=9000303

Ha meg sci-fi írókra hivatkozol, onnan valóban kapsz megerősítést, nem is nagyon van olyan scifi író, akinek az írásaiban ne fordulnának elő szupercivilizációk, galaxisokon átutazó lények és hasonló űroperás dolgok...(Bár ezek az írók még mindig jobbak, mint azon a nézhetetlen kőóriásos filmen szereplő "szakértők", amit már nem is minősítek, annyira fos az egész).

De más dolog az élet, más a fantázia: ezek az írók, vagyis nagyobb részük, nem hitt/hisz a földönkívüli civilizációk lehetőségében, azt csak amolyan irodalmi fikciónak tudta be. Asimov, akit emlegetsz, közismerten ellenezte, hülyeségnek tartotta, mind az ufók létét, mind azt hogy idegen bolygók lényei eljönnének ide.

Ha léteznének is valamiféle szupercivilizációk, mert hiszen csak azoknak van esélye eljönni a Földre. Úgy bizonyosan nincs egy se a "közelünkben", és nem is járhattak itt. Hogy honnan gondolom ezt? Onnan, hogy már több mint száz éve rádiózunk, azaz a rádiójeleink már több mint száz fényévnyire jutottak. Ha száz fényéves sugarú körben ezt fogta volna valamiféle előrehaladott civilizáció, már rég itt lettek volna. Ha meg ezen a száz fényéves körön kívül lennének, nem különösebben veszélyesek ránk...

Előzmény: Mocsári Trol (20359)