w.ullrichfun Creative Commons License 2024.05.11 -2 2 20349

 "Egy fejlett civilizáció alapvető ismérve az írás "

 

Nem igaz, ez többszörösen cáfolt feltételezés. Az írások, és azokból szerzett információk NEM tudás, hanem csupán ismeret, a kettő távol áll egymástól. Az írás lehet hamis, hazug, hatáskeltő, félremagyarázó, csúsztató, stb. Pontosan ahogy a mai primitív világban szerepel. Elég korlátozott nézet, hogyha mi nem tudunk fejlettebb, pontosabb kommunikációt ennél, akkor több tízezer évvel ezelőtt sem tudtak. Teljesen logikátlan, hogy nem történt fejlődés 200 ezer + év alatt a homo sapiens sapiens őstörténetében, aztán pár ezer évvel ezelőtt hirtelen beindult, és eljutott a kezdeti eszközöktől az űrhajózásig - hacsak nem voltak egyesek KÉP-ben,(mint pl. Da Vinci, Jókai, Verne Gyula látomásai, vagy emlékképei inkább?) de honnan jöttek a képek? Előre nem lehet ugyebár ugrani, tehát marad a DNS, vagy gén memória, amelyek viszont képesek lehetnek erre. Tehát VOLT-lehetett valamikor ilyesmi ...

 Honnan tudjuk, hogy 50-100 ezer évvel ezelőtt mekkora százalékban tudták használni eleink az agytevékenységüket, semmi sem bizonyítja, hogy csak annyira mint mi most, vagy kevésbé - következtetés, ha 10-20-30 % plusz lehetett (miért ne lehetett volna?) akkor SOKKAL fejlettebbek voltak, nem kellett írás, a matematikához eszközök. Hajlamos lenézni a mai tudomány az elődök tudását, és éppen ez az, ami a korlátolt és fejlődésképtelen, vaskalapos jelzőket teljesen jogosan illeszti rá. Nagyon gyenge kezdő, primitív szinten áll most még a civilizációnk, ezer hibája van (ez bizonyított nap mint nap) a kollektív tudatról csak sejtéseink vannak, mert a globalizált sötétség úgy nyomja el, hogy közben magát okosabbnak, fejlettebbnek tünteti fel.

 De tudjuk, hogy VOLT egy Aranykor, volt értelmesebb közösség, amikor nem volt ember embernek ellensége, nem támadtunk saját magunkra. Mi van akkor, ha létezett egy fejlett kollektív tudat, amelyben mindenki képes volt 50-60 % vagy nagyobb agyi kapacitásra? Nem volt ellenségeskedés, háború, egyetlen összetartó nép, csoport élt a Földön?  Kizárhatjuk mint lehetőséget? Nem, határozottan nem. Csupán annyira fantasy, mint hogy kézi erővel rakták össze a többmillió követ X év alatt a Nagy Piramishoz .... egy fél fokkal sem merészebb képzelgés, az ókor előtti anomáliákat nézegetve. Halvány fogalmunk, sejtésünk sem lehet, mi volt ezen a planétán, és a szomszédos bolygókon az előző pár 10 ezer évben, de a rengeteg csillagászati, kozmológiai felfedezés, kőfaragások, sok ezer éves (pontos!) asztrológiai naptárak, az ekliptika ismerete, a precesszió alapján ISMERT!!! többször két ezer éves ciklusokra emlékeztetés (vajon miért volt fontos 4-6 ezer éve az akkori szellemi életnek, hogy képben legyenek a különböző korokkal még 6-8 ezer évet visszanézve? - És képben voltak, írások nélkül is ... ) következtetés: talán még jobban képben is voltak, mint a mai "tudomány" a mostani korhoz képest az előző 6-8 ezer évvel. (?) Nem zárható ki, a mai hibái, és azok mellé teljesen indokolatlan felsőbbrendűsége, kizáró és diszkriminatív jellege, korlátolt és korlátozott látásmódja és dölyfössége ismeretében. A kilóra megvehető "tudósokról" nem is szólva. Lépjünk előbbre, a valódi tudás, fejlődés alapja NEM az írás, semmiképpen sem. És nem is a bányászat, kirabolni, pusztítani saját életterünket .... ;) 

 

Előzmény: Schenouda (20325)