vanda62
2024.05.07
|
|
-2 2
1077
|
Nekem a Szomszédokról mindig az jut eszembe, hogy valamikor a nyolcvanas évek közepén készített az MTV egy nyolcrészes sorozatot, Nyolc évszak címmel. A főszereplők Götz Anna és Bubik István voltak. (Bubikkal mint mindig, együtt járt Balkay Géza is.) Egy felnövés történet volt, nekem nagyon tetszett, akkor voltam pályakezdő, nem volt messze tőlem az élethelyzet, amit ábrázolt. A sorozat főcímzenéje Balász Fecó: Évszakok című dala volt, ami még most is, évekkel a szerző halála után is népszerű sláger.
A következő évben az MTV azzal harangozta be a Szomszédokat, hogy ez lesz a Nyolc évszak utóda, mindenben ahhoz hasonló. El is kezdtem nézni, talán két-három epizódot láttam is belőle, de utána nagyon hamar levágtam, hogy Ivancsics Ilona annyiban emlékeztet Götz Annára, hogy nő. Nemcsák a világon semmiben nem emlékeztetett Bubikra. Az is igaz, hogy a korosztályában senki se volt olyan, mint ő. A sorozatban értelmiségi karakterként beállított Csűrös Karolától pedig egyensen hektikus rángást kaptam, ékes bizonyítékát láttam benne, hogy a nepotizmus megbocsáthatatlan bűn. Így kapcsolatom a kultikus művel hamar véget ért, én a Kádar rendszer agyzsibbasztó provincilizmusát és ízléstelenségét láttam benne. |
Előzmény: kannibál Kovács (1076)
|
|