Sziasztok,
Golf 1.4 Tsi 122 Le 2015 évjárat / 158ezer km / manuális 6 sebességes váltó
Véleményre/tapasztalatra lenne szükségem hátha találkozott már vki az alábbi hibával:
Hibajelenség: Menet közben, mikor váltok fel 1-esből 2-esbe, 2-esből 3-asba kupplung benyomása után olyan mintha durván/hirtelen oldana a kupplung, majdhogy csattanó hangot hallani/érezni. Ez főleg hideg motornál fordul elő, meleg-en már kevésbé és ha van is akkor sokkal sokkal enyébb. Induláskor teljesen normális minden. A felváltásnál 2-esebe és hármasba jelentkezik a hiba. Induláskor nem remeg az autó, semmi gondot nem érezni.
1-esből 2-esbe és 2-esből 3-asba való váltáskor azzal tudom enyhíteni problémát, ha hagyom az autót úgymond kigurulni picit, hogy már motorfékkel guruljon, kupplung benyom és így szinte nincs vagy minimális az a durva oldása a kupplungnak. Olyan érzésem van mintha még tőlem függetlenül egy lehellettnyi gázt adna vmi a motor-nak és az mellett kellene a kupplungot oldani terhelés mellett.
Kiváncsiságból autóúton 5-ösben Tempómattal menve mikor gyorsított az autó benyomtam a kupplungot és ugyan azt a csattanó hang-ot/jelenséget lehetett érezni.
Azt szeretném kérdezni, hogy tálkozott-e már esetleg vki ilyen jellegű hibával? Nálam az utóbbi időben egyre gyakrabban jelentkezik. Nem vagyok benne biztos, hogy a kupplung miatt van, mert van olyan nap hogy fennáll a hiba és van hogy nem. Felült bennem a fojtószelep is mint esetleges hibaok.
Köszi előre is a véleményeket/hozzászólásokat!