advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.03 -1 2 1293423

Ez is a céljuk. De jure nem teheti a basi magát leválthatatlanná, hiszen az nyílt diktatúrát jelentene, és ezt ezen a ponton már tényleg nem nézhetné el neki az EU, mindenképpen kiraknának és elszigetelnének minket, ami az ország garantált és gyors teljes csődjéhez vezetne.

 

Ezért de facto próbálja magát leválthatatlanná tenni - minden pozíciót lefogni, a gazdasági életet uralni, mindenhová az ő lekötelezettjeit beültetni lehetőleg hosszú ideig leválthatatlan módon, és akkor valóban teljesen elgáncsolhat bárkit.

 

Elvileg. A gyakorlatban olyan sok hibát/bűnt/törvénytelenséget követtek el, olyan sok esetben kerülték meg még a saját szabályaikat is, hogy (ezt sopi szokta emlegetni sűrűn, és joggal), valójában nem kellene világraszóló jogászi teljesítmény kimondani egy kormányváltás után azt, hogy 2010, de legkésőbb 2014 után kvázi teljes közjogi érvénytelenség állt be, és ennek okán felülvizsgálható-módosítható minden korábbi kormányhatározat-intézkedés, még akkor is, ha azt próbálták kétharmadhoz kötni, alkotmányba pikkelyezni, stb... Ha más nem, a megelőző szabályozás/alkotmány mindenképpen visszaléptethető a helyükre.

Csak erős kérdés, hogy hol látni olyan ellenzéket, amelyikben van ehhez elégséges értelem és hajlandóság - nehezen.

 

Nyilván egy elsöprő, kétharmados ellenzéki győzelem jelentene még szintén sok lehetőséget, de a mostani választási rendszer mellett erre én semmi esélyt sem látok. A NER még akár a 26-os választások előtt hetekkel is át fogja írni a választási törvényt és akár a választókerületek határait is, ha komolyan vereségtől retteg.

 

Ezért érdekes MP - akivel nem biztos, hogy tudnak mit kezdeni.

Előzmény: cressiman (1293416)