Schenouda Creative Commons License 2024.05.01 -1 2 20222

Igen, elmondasz egy lehetséges változatot a Vénusz pusztulására (jelenleg több is van), ami egyáltalán nem rossz! Ráadásul ezt a vénuszi pusztulást mítoszok és a történeti hagyomány is említi.

Ha elfogadjuk, hogy a prehisztorikumban idegen, földön kívüli lények jelentek meg hirtelen a bolygónkon, úgy nagy valószínűséggel a naprendszeren belülről kellett jönniük. Szerintem a világegyetem azon részében, akikkel létrejöhetne valamiféle kapcsolat, olyanok nincsenek x ezer fényéven belül (bármit mondjon is a matematikai elv, hogy lenni kéne itt akár egymillió civilizációnak a világegyetemben).

Mindenképpen egy közeli bolygóról kellett jönniük, és a Vénusztól nincs jobb lehetőség. Az emberi mítoszokban is kiemelt helye van ennek a bolygónak. A Marsot úgy kezelik, mint a többi bolygót (Merkurt, Jupitert vagy a Szaturnuszt), onnan nem jöhetett senki (bárhogy is nézegessük a "marsi arcot").

"Mindezt megelőzően, a Vénuszon már volt élet, sőt egy fejlett civilizáció. Amikor észlelték, hogy egy idegen rendszerből bolygó közelít feléjük, nagyon szorult helyzetbe kerültek."

Nagyon jó meglátás. Valami ilyenre gondolok én is. Ez már rávilágít a vénuszi menekültek alacsony számára, hogy el voltak vágva az utánpótlástól. Hogy miért váltak a Föld daimónjaivá. Kénytelenek voltak igénybe venni embereket, s hogy uralmukat, fennhatóságukat fenntartsák, technikai eszközöket vetettek be és olyan sötét rítusokat gyakoroltak, vezettek be, melyek emlékének már a felidézése is borzalmas, és jobb lenne ezeket talán teljesen elfeledni...

 

Előzmény: őszszakál (20218)