Hausch Creative Commons License 2024.05.01 0 0 228958

130 nm, mondjuk egy lambéria legyen 10 cm magas (csak az egyszerűség kedéért). Akkor az azt jelenti, h 1300m lambériát kell legyártanod. Annak két oldala van, amit marni kell, akkor csak a marás 2600m (feltételezzük, h egyből a végleges állapotot marod le és nem kell több lépcső). Az elejével és hátuljával nem is foglalkoztál akkor még. Ha megvan a faanyagod rá és végtelen az időd és a kedved, akkor sem biztos, h bevállalnám a helyedben. Írtad, h félsz a balesetektől. Na ez tipikusan egy olyan meló lenne, amit "ész nélkül" csinálsz egy idő után, mert annyira monoton. Kézi marótól, még valami kicsitől is, sztem lerohad a kezed pár óra után. Az asztalinál meg az a baj, hogyha az anyagod nem tökéletes (ami ekkora volumen él és a lambériára vonatkozó minőségi követelményeknél szerintem nem garantálható), akkor valószínű, h lesznek olyan darabok, amik nem passzolnak bele szépen, vagy nem is tudod beépíteni.

 

Nem vagyok tisztában a lehetőségeiddel, de én tuti,hogy megvenném a kész lambériát. Nem tudom, mennyi a difi a natúr faanyag árához képest.

 

Ágyrácsot csináltam egyszer Bramac lécekből. 4 oldalt gyalultunk kézi gyaluval. 20 valahány keresztléc, meg 3 hosszú adta ki a méretet, 200-300m hosszt gyalultunk le. Sem a gép nem preferálta, sem mi, pedig ketten voltunk rá. 

Előzmény: sujgojo (228955)