őszszakál Creative Commons License 2024.04.30 0 0 20198

„Teljesen felesleges emlegetni, hogy hány millió galaxis van, ha egyszer nem látunk semmiféle "mozgást", "üzenetet" abból a sok millió értelmes lény lakta bolygókról. Lehet, hogy nincsenek is? Mondjuk ezért is jobban kellene vigyáznunk a Földre...”

 

Ateista változat szerint, a világegyetem anyaga véges. Azért szóródott szét az univerzumba olyan sok galaxist alkotva, hogy kísérleti „laborként”szolgáljon az élet „előállításához”. Amelyik galaxisban nem sikerül a kísérlet, azt élet nélkül elnyeli a szuper nagy fekete lyuk. (vissza a feladóhoz) Amelyikben sikerül, az belakhatja a galaxist, de egy másikba már nem tud átköltözni a növekvő távolságok miatt.

 

A teista változat szerint, Isten azért teremtett anyagi világot, hogy a tökéletes lelki, vagy (ön) tudati világát próbára tegye. Mivé lesz a világ, ha az Emberre bízza, akit hasonlónak teremtett önmagával. Vagyis, Isten tükörképei vagyunk az anyagból. Ennél fogva, nincs más értelmes lény az univerzumban, mert Isten mindent EGY lapra tett fel. Ha méltatlanok vagyunk az isteni szerepre, akkor elbukott Isten terve velünk együtt. Ha sikerrel járunk, a mi feladatunk lesz az univerzum benépesítése, és Isten nyugdíjba vonulhat a maga világában.;-)

Előzmény: Schenouda (20194)