Schenouda Creative Commons License 2024.04.29 0 2 20191

Gondolom nem mindegy milyen körülmények vannak egy bolygón, ha vannak bányászható fémek. Másik, hogy kell egyáltalán egy civilizáció, ami képes utazni a világegyetemben, s ez igen kérdéses. Jól mondta előttem őszszakál, hogy egy 10 millió fényévvel arrább lévő civilizációval, nem hogy találkozni, de kommunikálni se tudnánk. Ha jelet küldenénk nekik, a választ csak 20 millió évvel később kapnánk meg. Nem hogy találkoznánk.

Az élet viszont nagyon apró szinten (mikrobák) képes terjeszkedni a világűrben. Ha a naprendszerben a kezdetekkor több bolygó is hasonló körülményekkel rendelkezett, táptalaja lehetett az életnek, úgy a meteoritok révén egyikről a másikra juthatott az élethez szükséges mixer.

Hogy egy hódító bányászott volna itt, abban biztos vagyok (ha valóban itt járt volna). Csak az emberből indulok ki, hogy a nyersanyagok után kutatva ismertünk meg idegen világokat, szigeteket, sarki területeket, óceán fenekeket. Ez vezette a konkvisztádorokat Amerikába. Még Sitchin is bányásztassa az anunnakikat. Hozzáteszem, a Föld ásványkincsei végesek, nem termelődnek újra. El tudod képzelni, hogy az elkövetkező párszázév alatt gyakorlatilag feléljük ezeket. El tudod képzelni, micsoda tragédia lesz ez, ha az előtt következik be, hogy kolonizáltuk volna a Marsot? Azt jelenti, hogy örökre itt ragadtunk a Földön. Az űrben utazó űrvárosok pld. hihetetlen nyersanyagmennyiséget igényelnének (amik már soha nem kerülnek vissza a Földre!). S ha a Mars mellett volna egy olyan bolygó a naprendszerben, amin lennének tengerek, oxigén, erdők és primitív létformák, úgy gondolható, hogy nem a Marsra, hanem ide mennénk...

Nem hiszek abban, hogy valami rejtélyes civilizáció idejön, készítenek pár szelfit a földlakókkal, majd mennek tovább. Charroux is azt írta a hatvanas években, hogy milyen nevetséges az az elképzelés, hogy az idegenek galaxisokat repülnének át, csak azért hogy egy brazil bakterrel bújócskázzanak, vagy egy ohiói nőt molesztáljanak szexuálisan...

Éppenséggel lehetnek értelmes civilizációk az űrben (ezt lehetetlen lenne tagadni), de tőlünk olyan messzire, hogy bármiféle kapcsolat elvethető. Egyébként az ősűrhajózás képviselői, amiket mutogatnak: sziklarajzok, mítoszok, jelképek, stb. gyakorlatilag nem egy szuper-civilizáció jelenlétére vallanak a Földön, ami hatalmas űrvárosokat épít, fénysebességel képes haladni a kozmoszban, csillagokat kapcsol le, hanem csak olyannak, amik valamivel fejlettebbek a 21. századi embernél...!

 

Előzmény: Annaem (20189)