w.ullrichfun Creative Commons License 2024.04.29 0 2 20177

"azt a tényt, hogy a Földi élet egy zárt rendszer, aminek a Naprendszer a külső határa. Ebből adódik, hogy ragadozókra, és prédákra vagyunk osztva."

 

?????? Ohhh - ideje levenni a szemellenzőt, és odébb tolni a korlátokat - az univerzumban NINCSEN zárt rendszer, nincsenek határai, ezért MINDEN összefügg MINDENNEL, így a hatások is eképpen terjednek. Nem vagyunk "osztva" kétféle típusra, a természet végtelen számú életképes formát tud alkotni, a kizárólagosság szűkítése értelmetlen, hamis irány. Múlt századi elavult nézetek ilyenek, amelyekből az Alien vagy a Predator filmek születtek, de az ugye mégis mese, még ha felnőtteknek készült is - magam részéről a 3. típusú találkozások, E.T, vagy A Gömb sokkal inkább bejön.  

 Azért nem sikerül a kitörés szerintem, mert pont meg kell szabadulnunk a hunter/préda  effektustól, a gondolkodó, értelmes embernek nem kell ragadozónak lennie, nem a tápláléklánc csúcsa a cél (ez több ezer, vagy százezer éve megvan, ideje tovább fejlődni!) nem harcolni, küzdeni kéne, hanem értelmes dolgokat alkotni - pusztítás és hódítás, gyilkolás nélkül, mert képesek lehetnénk erre (is) ...

 "A természetben SEMMI sem létezhet önmagában" ez komoly kritika a mai civilizációnk fő problémájára, az értelmetlen küzdelemre MINDEN ellen, miközben a természettel nem tudunk harmóniában élni, nem találunk szimbiózist vele egyedüli élőlényként a bolygón, pedig már réges-régen kéne vagy réges-régen volt, de elfeledtük?

 Nekünk kell megtalálni a receptet, és az nem az, hogy parazitaként élünk fel mindent, és győzünk le, hanem ellenkezőleg, olyan kapcsolatot építeni, ami kölcsönösen hasznos. A teremtés koronája helyett felvett védő sisakot akkor vehetjük le, ha alatta az értelem győz az ártó, ragadozó szándék, gondolatok helyett.

 

Előzmény: őszszakál (20169)