Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.28 0 1 20176

"Az utolsó jégkorszak vége felé közeledve, 12 800 évvel ezelőtt egy óriási üstökös, amely több ezer évvel korábban a mélyűrből lépett be a Naprendszerbe, több darabra tört. Ezek egy része a Földnek csapódott, és a dinoszauruszok kihalása óta nem látott mértékű globális kataklizmát okozott. A töredékek közül legalább nyolc az észak-amerikai jégsapkába ütközött, további töredékek pedig az észak-európai jégsapkába.

A több mint 60 000 mérföldes óránkénti sebességgel megközelítő, mérföld széles üstököstöredékekből származó becsapódások hatalmas mennyiségű hőt termeltek, amely azonnal több millió négyzetkilométernyi jeget likvidált, destabilizálva a Föld kérgét, és globális özönvizet idézett elő, amelyre a mítoszok emlékeznek szerte az országban. világ.

Az ugyanilyen pusztító, további kataklizmikus áradásokat okozó becsapódások második sorozata 11 600 évvel ezelőtt következett be, ez a pontos dátum, amikor Platón Atlantisz pusztulására és víz alá kerülésére utal.

A könyvben feltárt bizonyítékok minden kétséget kizáróan azt mutatják, hogy a jégkorszakban virágzó fejlett civilizáció a 12 800 és 11 600 évvel ezelőtti globális kataklizmák során elpusztult.

De voltak túlélők – a későbbi kultúrák olyan néven ismerték őket, mint „bölcsek”, „mágusok”, „fényesek” és „a menny rejtélyes tanítói”. Nagy hajóikkal bejárták a világot, mindent megtettek azért, hogy a civilizáció szikrája égjen. Kulcsfontosságú helyeken telepedtek le – a törökországi Gobekli Tepe-ben, a libanoni Baalbekben, az egyiptomi Gizában, az ókori Sumerban, Mexikóban, Peruban és a Csendes-óceán túloldalán, ahol nemrégiben Indonéziában egy hatalmas piramist fedeztek fel. Bárhová is mentek, ezek az „Istenek mágusai” magukkal hozták annak az időnek az emlékét, amikor az emberiség kiesett az univerzummal való harmóniából, és súlyos árat fizetett.

Emlék és figyelmeztetés a jövőnek… Mert az üstökös, amely 12 800 és 11 600 év között ekkora pusztítást végzett, talán még nem végzett velünk. A csillagászok úgy vélik, hogy az eredeti óriásüstökös egy 20 mérföld széles „sötét” töredéke rejtve marad a törmelékfolyamban, és fenyegeti a Földet. A Gobekli Tepén, a Szfinxben és az egyiptomi piramisokban kódolt csillagászati ​​üzenet arra figyelmeztet, hogy a „Nagy Visszatérés” a mi időnkben fog bekövetkezni…"  Graham Hancock - Istenek mágusai