G4bi Creative Commons License 2024.04.24 0 0 2

A topikindítót szeretném kérdezni -bár elég régi a téma -, hogy a mennyi idő volt az, amikor már nem voltak fájdalmaid?

 

Nekem 2023. szeptember 20-án volt egy hólyag műtétem és ezzel kapcsolatosan kaptam egy JJ katétert. Ezt november 26-án távolították el. 

Azalatt az idő alatt amíg viseltem sok minden történt. Voltak jobb és rosszabb napok. Fájdalmas pisilés, mozdulatok, ülve alvás. Az utolsó héten már mindenhogyan fájt, szúrt. 

 

Doki nem mondta a műtét után mennyit pihenjek vagy legyek táppénzen. 2 hétig voltam otthon, de utána is szerencsére eldönthettem hogy jobb nekem, bementem és annyit amennyi jólesett, a többi időben dolgozhattam otthon. 

 

Azt hittem, hogy ha megszabadulok tőle, akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba. Doki is ezt mondta mikor rákérdeztem. 

Én előtte nagyon sportos életet éltem, és nem gondoltam, hogy rögtön megint futni stb. fogok, de most 5 hónappal a katéter eltávolítása után még mindig érzem. Mondjuk pont most egy hidegfront van. Most már azért elegem van a "tunyaságból", picit elkezdtem mozogni is, de tényleg nagyon visszafogottan. 

 

Ahogy az előttem szóló írta, igyekeztem maximálisan megbízni az orvosban, a szakértelmében. Tudom, hogy a műtét jól sikerült, ill. megértem, hogy miért döntött a katéter felhelyezése mellett. 

10 nap után voltam kontrollon, minden rendben volt. 

Valamikor januárban elmentem ismét az urológiára már a férjem unszolására, mert szurkált a hólyagom és fájdolgált a vesémnél és kb. a kettő között. 

 

Abban amit most érzek, biztosan a katéter a ludas. Nem tudom eldönteni, hogy esetleg ebből több méret van és nekem hosszabb volt fent mint ami indokolt lett volna és mikrosérüléseket okozott vagy ez általános.

 

Eleinte én Urostemol feminát szedtem. Teázgatok, takargatom magam. Most volt majdnem egy hónap, mikor nem fájt. Most hogy mozogni próbálok, és hidegfront van megint. 

Tény, hogy kevésbé fáj, mint eleinte, vagy mint januárban, de már örülnék, ha eltűnne ez az érzés. 

 

Te most jól vagy? Neked mennyi idő volt az, amikor már nem voltak fájdalmaid?