Annaem Creative Commons License 2024.04.23 0 1 20092

Paulo sárkánykarmos-tojásos  hajóitól elájultam annak idején. Mára már kiderült, hogy Paulo nyilvánosság előtt vállalhatatlan. Pont őt olvasgatom amúgy, azt írja a szent elmeháborodott, hogy voltak kükladikus sütőkövek, és amikor a tengerészek sütöttek egy jó meleg kenyeret, a kő Atlantisz titkos térképét nyomta minden kenyérre! Nézzük meg, hogy mi lehet igaz ebből.

Egy tanulmány szerint naptárként használták ezeket és nem főzésre, a Vénusz, Jupiter a Mars és a Nap csillagászati megfigyelései.

 

A nyolc sugarú csillag a Vénusz bolygó nyolcéves periódusa, amely alatt a Vénusz bolygó ugyanarra a távolságra tér vissza a Naptól, ami 99 holdhónapnak felel meg. 

 

Legalább tíz hajómotívummal ellátott "serpenyőt" találtak..

Az évek során számos magyarázat született ezen úgynevezett serpenyők használatára. A régészek számos javaslatot tettek arra, hogy dísztárgyként, vallási vagy szertartási tárgyként, tányérként, vagy akár egyszerű főzőedényként használták. Formájuk miatt alkalmasak lettek volna egyfajta öntőformaként, amelyben a folyadék megszilárdulhat, vagy edényként a tengeri só feldolgozásához. Az egyetlen probléma a funkcionális objektum elmélettel az, hogy az Égei-tenger térségében eddig felfedezett közel 150 serpenyő közül egyiken sem látszik a kopás és elhasználódás jele.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Frying_pans

 

            

            

Előzmény: Schenouda (20069)