lencseválogató Creative Commons License 2024.04.23 -2 9 15458

"A Tiktokon körbejár egy kérdés mostanság, ami a nőket célozza.

Ha egyedül sétálsz az erdőben, mit gondolsz, mi jelent számodra nagyobb veszélyt?

Ha egy férfival, vagy egy medvével futsz össze?

Döbbenetesen sokan vannak azok a nők, akik határozottan állítják: egy medve kisebb veszélyt jelent egy egyedül sétáló nőre.

Nem csak azért, mert a medve nem feltétlenül támad, hanem azért is, mert ha az mégis megtörténik, nem kell a társadalom megvetésével is szembenézniük.

Senki nem fogja tőlük a kórházi ágyon fekve, hogy biztosak-e benne, hogy nem adtak félreérthető jeleket, nem kérdezik meg, milyen ruha volt rajtuk, amivel ezt kiprovokálták, és az is 100%, hogy a medve nem fogja őket megerőszakolni.

Ha szigorúan csak a statisztikát nézzük, el kell ismernünk, hogy a félelem valós. Egy férfi sokkal nagyobb veszélyt jelent egy nőre, mint egy medve.

De azért az már döbbenetes, hogy ennek bizonyítására sorra tesznek fel a nők olyan videókat, amikor medvével találkoztak, és az rájuk se pillantott.

Olyan videót is láttam, ahol egy nő a kert végében lévő kocsijához igyekszik, és útközben két medve mellett is el kell mennie, akik amúgy arrafelé laknak.

Mehet nyugodtan, egyik medve se figyel rá.

Többen, akik valóban erdős helyen élnek, megerősítették: a medve nem gond, ám az utóbbi években azért több férfival is volt konfliktusuk kirándulás közben.

Nem vagyok a téma szakértője.

Errefelé nincs medve, és vadon se igazán, de ma reggel találtam,ezt a képet Marilyn Monroe-ról, aki két medve mellett áll. El kell ismernem, hogy a halálát biztosan nem ők okozták."

 

facebook