Jokki Creative Commons License 2024.04.23 0 0 69970

Próbáltam megállni.... de egyszerűen ami Szoboszlaival kapcsolatban megy az már tényleg dühítő. A simfelés legalább annyira, mint az ajnározás. Amikor rossz, akkor ne mondják már hogy jó, és amikor jól játszik de nem rúg gólt akkor se mondják már hogy nem jó. Nyilván én is többet vártam tőle az elején, de rá kellett jönnöm, hogy más a szerepe, nem a gólvágó.

 

Egyébként meg azoknak, kik állandóan Gerrardal hasonlítgatják, meg "új Gerrard"-ról hablatyolnak, javaslom megnézni a "This is why Gerrard is the Ultimate Midfielder in Football"  című videót. Csak a szerelésekben és a passzokban olyant produkált, amit Szoboszlai az életében se lesz képes megismételni legfeljebb 3 évente 1-szer. És ez nem baj, mert olyan középpályás 20 évente ha születik egy.

 

Szoboszlai jó játékos, de idén hátrébb játszik, mint a megszokott és ebből kifolyólag kevesebb lehetősége gólt szerezni, vagy akár gólpasszt adni. Főleg a labdakontroll a feladata.

 

Hogy jövőre mi lesz, az attól is függ, hogy marad-e a jelenlegi játékosállomány nagyjából vagy (mint ahogy szerintem kellene), komoly változások lesznek és akár 6-7 játékos is cserélődhet. Mondjuk utóbbira, az eddigi játékos politika fényében nagyjából nulla esélyt látok, de hátha.

 

Azt sem tudhatjuk, hogy a következő edzőnek mi lesz a koncepciója és ebben milyen szerepet szán Szoboszlainak. Akár úgy is járhat, mint Harry Wilson Fulhamben, hogy gyakorlatilag a lehető legrosszabb posztokon veti be az edzője és az utóbbi időben inkább csak 10-15 percre áll be.... az erősségeit megy egyszerűen nem hajlandó kamatoztani. Úgy hallottam, hogy Silva gyakorlatilag megtiltotta neki, hogy szabadrúgásokat és szögleteket rúgjon, és azt is, hogy távoli átlövésekkel próbálkozzon (pedig kb ezek az igazi erősségei).

 

Másszóval várjunk még azzal, hogy Szoboszlai milyen lesz itt Liverpoolban. Eddig voltak jó és rossz pillanatai is, még nem világos, hogy összességében pozitív vagy negatív lesz-e a mérleg. Lehet, hogy majd csak jövőévben derül ki, hogy igazán mire képes.