-carcass- Creative Commons License 2024.04.21 -1 1 722

Csak olyan munkakört tölthet be vendégmunkás, amire a cég nem talál hazai munkaerőt.

Ez is hangzatos lózung, csaka valóság nem ez. Behívják az ázsiaiakat, jól kitanítják, aztán a magyar mehet a levesbe. 

Ja hogy ezt az M1 és a TV2 nem mondja be...

 

Ezen kívül még az a helyzet, hogy a vendégmunkások szorgalmasabbak a hazaitól.

Ez személyes tapasztalat? Vagy egy ismerős, ismerősének az ismerőse hallotta valahol?

Mondjuk úgy, hogy ennyi pénzt otthon soha nem keresne, így eljön a világ túloldalára és mert így szocializálódott és örömmel végzi a rabszolga munkát.

 

A hazai cég olcsóbban termel így, ami növeli a versenyképességét a világpiacon.

Ezért is tartunk még mindig itt. A versenyképességet nem a bérek lenyomásával kellene elérni (miközben minden gecire drága, a rezsicsökkentésnek nevezett kamu is bedőlt...). Észre kellene venni, hogy nálunk is magasan a költségek (ugye adó adó hátán), csak a magyar munkás nem hatékony. Nem rugalmas a tudása, a motiváció a padlón (ennyi pénzért nem is csoda és amúgy sem jut egyről a kettőre), a gépesítettség alacsony és mellé a "nem így szoktuk" szintű hozzáállás.

A hazai cég ugyanolyan drágán termel, mi a külföldi, csak a profitot a dolgozók fizetéséből képzik, nem a piacon elért árazásból.

 

 

 

Előzmény: üveges (712)