Csimpolya Creative Commons License 2024.04.19 0 0 3171

A ma délelőtt jelentős részét egy kertészeti kiállításon töltöttem, és ez remek ötletnek bizonyult. Sétáltam, nézegettem és időnként sóhajtoztam. Főleg, amikor megláttam egy olyan óriási kaktuszt, ami fehér, tölcséres virágot nyitott. Nekem is van hasonló, az most nem virágzik, de az enyém, bár nem nagyobb, de igenis szebb! Ugyanezen a helyen paradicsom, továbbá fűszernövény és paprikapalánták is kaphatóak voltak, minden mennyiségben. Rengeteg olyan palánta, bokor, facsemete, amiket ki kell ültetni a kertbe, a bizonytalanabbak mindjárt meghallgathattak egy előadást ebben a témakörben.

Voltak prózaibb növények is, könnyezőpálma, fokföldi ibolya, pletyka (ez utóbbiból vettem egy egészen fura színűt), muskátli elképesztően sokféle színben és formában, növények a kerti tóba, futók, virágmagok, virághagymák minden tételben. Jót mosolyogtam, mert a praktikusabb vásárlók eleve lapos fenekű kosárral érkeztek, egy még elszántabb aprócska kézikocsival. A látogatók minden korosztályt képviselték, tarka összevisszaságban.

Más minden is kapható, a kedvencem egy fazekas kiállítása volt, csodaszép bögrék, csuprok, tányérok, kávéspoharak voltak kiállítva, öröm volt rájuk nézni! Persze voltak ékszerek, aromagyertyák, borok a Balaton mellékéről, sajtok, lekvárok, befőttek, mi több, még kecsketej is palackban. Megszemléltem a kínálatot, de mielőtt felvásároltam volna a fél piacot, előbb megnéztem a bonsai kiállítást. Nem is bántam meg, sokféle szebbnél szebb fát szemlélhettem, egy-két ideillő japán képpel. Láttam japán juhart, ecetfát, vörösfenyőt aprócskára zsugorítva. Amin viszont meglepődtem, az két ilyen fácska volt, Nem hittem a szememnek, de a felirat  megerősítette: ez bizony orgona, méghozzá virágzó lila orgona!

Ez a néznivaló az emeleten volt, de a földszinti kiállítóteremben néhány igazán szép, megvehető bonsai is akadt, no meg orchideák és tillandsiák is. Én viszont megéheztem, és elindultam az ételudvar felirat felé. Odaérve megettem egy lángost, egész jó volt.

Ezek után összeszedtem a bátorságomat, megnéztem a pénztárcámat, és válogatni kezdtem. Mint említettem, vettem egy pletykát, és amikor megláttam egy virágzó snidlinget, lecsaptam rá, Ilyen színűt még nem láttam idáig, és nagyon megtetszett! Aztán megláttam a balkonepret, ezzel néhányszor már felsültem, de az eladó szakszerű tájékoztatása után újra megpróbálkoztam eggyel. Hátha most sikerül. Aztán négy paradicsompalántát vettem, ezeket nem magamnak, egy barátnőmnek szántam, remélem, örül neki, állítólag bőven terem. Majd megtudja pár hét múlva!

Akit érdekel a kertészkedés, még nem késett le semmiről, a kiállítás szombat-vasárnap is nyitva.