Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.19 0 1 20064

Az számomra életképtelen verzió, hogy 248 ezer évig baromi lassan fejlődött "ősember", majd pár ezer éve belehúzott, monolitokkal kezdte az építkezősdit, majd évszázadokig háborúzott, elfoglalt, pusztított(gyxarmatosított?) most 100 év alatt felturbózódott, és pár évtizede már atomgyorsan fejlődik - technológiában, ugyan akkor szellemiségben meg ugyan olyan sötét és primitív, mint 2-4 ezer éve ... az nem stimmel. Itt valami nagyon nem stimmel, nem kerek, logikátlan, értelmetlen.

(Ahogy kb a mostani fogyasztói-gazdasági társadalom pont 1 fillért nem ér, de azzal vernek át, hogy igenis ez a "fejlődés" ... )

 

Nagyon egyet lehet ezzel érteni. A modern társadalmii és technológiai fejlődés joggal tölthet el bennünket aggodalommal. Az emberi civilizáció fejlődése ténylegesen nem egyenletes vagy lineáris folyamat. Időnként jelentős ugrások, technológiai forradalmak történtek, és nem mindig logikus láncszemek sorozataként áll össze a kép. Az emberi viselkedés, társadalmi, kulturális folyamatok általában lassabban változnak, mint a technológiai fejlődés. Ez magyarázhatja, hogy bár technológiailag és anyagilag előrehaladunk, sokszor még mindig küzdünk az emberi kapcsolatok és társadalmi kihívások problémáival. Az optimális irány a fenntartható, emberközpontú fejlődés lehet. 

 

 

Előzmény: w.ullrichfun (20058)