Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.18 0 0 20060

Hatalmas szigetet vagy kontinenst úgyse találnak az Atlanti-óceánban, melyen gazdag őscivilizáció virágzott. A tudomány kiterjedt civilizációs nyomokat követelne meg Atlantisz elsüllyedésének és a Szfinxet kifaragó elődcivilizációnak a bizonyítására. De ilyen kiterjedt civilizációs nyomok, romok, rommezők - szerintem - soha nem fognak előkerülni a jelenlegi technológiai színvonalon és a mai tudományos hozzáállással. Egyedül mélytengeri kutatások vagy más csillagrendszerekbe szervezett expedíciók találhatnának és rendszerezhetnének ilyen nyomokat. 

Jelenleg meg kell elégedni kis Atlantiszokkal, és erre a legvalószínűbb, legmegalapozottabb variáns a tartesszoszi Atlantisz elmélete és a Santorini sziget környékén található Théra-katasztrófa által elsüllyedt minószi civilizáció teóriája. 

 

Egy sziget állt a tengerszoros előtt, amit ti emberek csak Hercules oszlopainak neveztek. A Théra-elmélet a Héraklész oszlopain belül van, ezért inkább a dél-spanyolországi Donaña mocsárvidék alatti Atlantisz elmélet a legvalószínűbb szerintem.

Már az is sokat mond, hogy 2004-ben egy német fizikus, Rainer Kuehne műholdas fotói körkörös mintázatokat (hármat) fedezett fel a donanai mocsárvidékről készült műholdfelvételen. Megegyeznek Pletón részletes leírásaival, amelyek egy kikötővárost írt le 3 körkörös kikötőgyűrűvel. A körkörös mintázatok belsejében néhány téglalap alakú eltérést azonosított. A téglalapok méretei is egyeztek Platón templomokra vonatkozó leírásaival. Ezekre a sokatmondó műholdas megfigyelésekre épültek még rá a 2005-ös kutatóexpedíció tudományos eredményei. 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166813109&t=9000303

 

A tartesszoszi Atlantisz elméletének erőssége, hogy a térség a kontinentális Európa, az európai öscivilizáció szerves része volt, és egy olyan régión belül feküdt, amelyhez az ókori görög és egyiptomi kultúrák is közel álltak. Ennek következtében realisztikusabbnak tűnhet, mint az ismeretlen kontinenseken vagy távoli szigeteken elhelyezkedő Atlantisz elméletek. Az egyiptomiak közvetlenül kapcsolatban állhattak a tartesszosziakkal. Cancho Roano templomromjainak központi szent helyén egy 3500 éves egyiptomi jelképet találtak Ahmose fáraó idejéből. A tárgy a szentként tisztelt fémművesség szimbóluma. Ez a jelkép a helyszínt a fáraók által nagyra tartott fémművességgel hozza összefüggésbe. A fémművesség központjai abban az időben Tartesszosz és Atlantisz voltak.