Hamster Creative Commons License 2000.05.22 0 0 2333
Azért ne mondd azt, hogy "szarból várat", mert ez igen sokakra nézve sértő... Egyébként a vietnami háborúban lőttek Mig-17-el Phantomot, igen sok tényezőn múlik egy ilyen dolog. Az egésszel csak azt akarom mondani, hogy bár harci teljesítményre az F15 tényleg a legjobb, attól még a MIG-29 aerodinamikailag jobb. De nem is egy kategória egyébként, mert az F15-tel szemben ott van a SZU-27, SZU-33, SZU-35, SZU-mittudoménmennyi, amiről még nem derült ki, hogy éles körülmények közt mit tud, repülésileg viszont biztosan ráver két kört minden másra, és újabban az elektronikája is igen táposra lett fejlesztve...
Az Öböl-háború eredményei egyébként igen megtévesztőek, az iraki gépek különösebb háttér és irányítás nélkül repültek, egy részüket menekülés közben szedték le (irányított légibombával, ez egy homok felett araszoló Mig volt, azért a személyzeten igen sok múlik).

A kinézetről meg: valamelyik II VH-s "Puma" emlékiarataiban szerepelt, hogy egyszer jó színesre összefestette a gépét, amivel valamiért aztán más repült, le is lőtték, mert az összes ellenfél a színes gépet támadta, a csilli-villi miatt azt hitték, hogy valami nagy ember ül benne :)) Az más kérdés, hogy az USAFnál ezer dologra van pénz, az optikai karbantartásra is, nálunk meg jó, ha repülhetnek a pilóták, de javaslom, ne ez alapján ítélj, mert a repnap parkolójában állt néhány igen szép autó, mégse hinném, hogy sok esélyük lett volna még akár a MIG-21-el szemben is :))

Hamster