csinnnKA Creative Commons License 2000.05.22 0 0 135
Noémi!
Sajnálom a buktát, de meg kell mondjam: a dolog velejárója.
Neked a műszaki + a rutin együtt volt?????????????????????? :-O
Mert nálunk úgy volt, hogy a kresz-vizsga után lehetett menni rutinozni, de a forgalmi előtt meg kellett, hogy legyen a műszaki vizsga. A forgalmi végére pedig az eü. is.
Úgyhogy nálunk az tök külön tök komoly vizsga volt (issstenem, hogy féltem attól is).
A rutin nekem nagyon jól ment, bár a jobbra-hátra kiállásnál majdnem elvittem a bólyát, de csak egy pedagógiai célzatú fejcsóválás volt a büntetésem a vizsgabiztos részéről.
Aztán indult a forgalmi vezetés, az nem volt semmi, nagyon féltem az első pár órában. Ha mellettem elhúzott egy kamion vagy busz, még a nyakamat is behúztam. Ami pedig a felkészületlenséget illeti, amikor végre átmentem a vizsgán, ugyanúgy jártam, mint Te. Úgy volt, hogy fél óra múlva kezdünk. Igen ám, de "Pista bácsi" előbb végzett az előző vizsgáztatással, és mivel az oktatóm kiugrott a kocsiból körbenyalni a vizsgabiztost, így az öreg azt mondta, hogy nem megy be most a pihenőbe, hanem levizsgáztat engem is, mert ha kicsit belehúzunk, akkor majdnem egy egész lyukas órája lesz, és akkor majd dumálhatnak meg kártyázhatnak a pihenőbe. Gondolhatod, hogy nálam is beindult a zabszem-szindróma, és talán hozzád hasonló riadtsággal a szívemben, kezemben, gyomromban, segélykérően pillogtam az oktatómra, hogy most mi lesz, mert én bizony még nem készültem fel lelkileg. Erre ő: "Na, akkor induljunk, csillagom!" Aztán levizsgáztam! :-)

Bee!
Sajna az oktatóm névkártyáját 1-2 héttel ezelőtt véletlenül kihajítottam.
De tuti, hogy bármelyik autósiskolát felhívod, vehetsz vizsga-kötelezettség nélkül is órákat.
Vagy ha még megvan a régi oktatód telefonszáma, akkor hívd fel, az még olcsóbb, mert most már kb. 1200 Ft körül van egy óra, de ugyi csak a kétharmada vagy a fele az oktatóé, a többit le kell adnia. Ha fél-maszekban vesz veled néhány órát, az neked is olcsóbb!!!
Nem teszi ki a T-betűs táblát, hisz ha a rendőr igazoltat benneteket, akkor van jogsid, semmi gond. Viszont neked ott a megnyugtató biztonság, hogy ha elbambulsz vagy lassúak a reflexeid, ő pedálozik helyetted. :-)