"...Az egyetlen nyitott kérdés szerintem, hogy Zácsik formába lendül -e addigra..."
Ismételten szólnék - ceterum censeo - h Zácsik esetében az igazi kérdés az hogy a REHAB véget ér-e május végéig, mert meccseket csak utána játszhat, ergo a 'formába hozás' valamikor júliusban kezdődhetne. És az már késő.
Nincs olyan protokoll amely alapján Zácsik az olimpiára kész lesz. ACL-műtét esetén a rehab manapság kilenc-tíz hónap. Zácsikot szeptember utolsó napjaiban műtötték. Onnét kilenc hónap az június vége. End of story.
"Kritikus pont lehet a kettes védekezés is.... főleg ha Klivinyit cserélni kell..."
Most mondjam azt hogyha Szabó Ninát visszük ki Klivinyi helyett máris megoldódik ez a probléma.....? Ezzel nagyon unfair lennék Kingával szemben, bár szigorúan sportszakmai szempontból szerintem helyes döntés lenne. Emberi szempontból aljas döntés, tény. Ezért ezt a cserét én sem lépném meg.
Ennek ellenére - a védekezés miatt is - Szabó Nina beválogatását az olimpiai keretbe komolyan megfontolásra ajánlom.