Törölt nick Creative Commons License 2000.05.22 0 0 50
Pisztricgombával kapcsolatban néhány gasztronómiai kiegészítés;

Ez a gomba nem csak taplóféle, hanem fiatal korában kitűnő levesgomba. A gomba kalapszélét a levesbe meg lehet főzni (mint a csirkehúst), de ez nem fől szét, hanem kellemes gombaízt ad a levesnek. Lényegében ehető a gomba, csak nehezen emészthető. Ezért ajánlatos az étel elkészítése után abból kivenni, úgy mint a tárkonyágat a friss zöldbablevesből. Öreg gombát nem ajánlunk főzéshez felhasználni, mert mennél tovább főzzük, annál keményebb lesz, ekkor már az íze sem élvezhető, rosszá válik. Azt a levesfélét, amelyhez a pisztricgombát használod főzéshez, a már megfőtt gomba eltávolítása után tejföllel-paprikával ízesitheted és színezheted. Ezekhez a levesekhez ajánlatos apró nokedlit vagy csipetkét betétként használni!

Kopancsi és mikológus barátja

Előzmény: Psilon2 (31)