Agathiasz Creative Commons License 2024.04.13 -2 0 2967

"A szükségből odatolt, szláv nyelvü magyarról, és magyarra fordítgató, Bizáncnak dolgozó, szláv tolmácsurakat nyugodtan ki lehet húzni a listáról."

 

Tökéletesen egyetértek! - Szerintem sincs ennek semmi alapja. A "magyar követség" - nem azért ment, hogy "történeti összefoglalót" - adjon "bíborkának"... hanem azért, hogy átadja az "adóvégrehajtási végzést"...!!!...és némi információt szerezzen, arról, hogy hogyan válltoztak meg a hatalmi viszonyok - a legutóbbi 943 - as békekötés óta... ( Konstantin 945 - ben lett egyeduralkodó. )

A hagyományos leírások szerint az "adószedő"... t, úgy ábráolják, mint valami "szolgát"... bizánci nézetből. Az "adószedők"... azonban nem igen szoktak "szolgai módon"... eljárni... ! Az adózó persze előadja, hogy "miféle fifikás módon mentett meg egy aranyat ( patrícius rang- keresztvíz ) ... miközben elvittek tőle több szekérderéknyit - az ország belsejéből... a "bevehetetelen fővárosból"... !!!...???...ROFL... jó lenne, végre már normálisan szemlélni az eseményeket. Többre jutnánk!

Előzmény: fakó bakó (2965)