Kisgazda Creative Commons License 2000.05.20 0 0 554
Érdekes, én viszont akkor nem éreztem jól magam amikor Vásárhelyi jól érezte magát. Nem is ez a lényeg, Vásárhelyi önmagára (is) úgy tekint, mint akinek bármi áron biztosítania kellene ennek a nemzetnek, hogy ő és társai mindig jól érezzék magukat. Vásárhelyiék morális hozzáállását jól jelzi, ha ez úgy teljesül, hogy mellettük viszont 150.000 -en nem érzik jól magukat, az Vásárhelyiéket egyáltalán nem zavarja. (Legalábbis a Horn kormány idején nem zavarta őket). Ha az előző sorokat nézzük kiderül, hogy az okok nem fizikaiak, hanem morálisak. Igen sok okot jelöl meg, a környezetvédelem hiányosságaitól kezdve a kormányzat immunitását mindenféle társadalmi értékkel szemben.

A sorok között az igazi indok is el van rejtve, a kormány nem törekszik párbeszédre Vásárhelyivel és liberális csapatával. A helyzet az, ha valaki kiválóan ismeri a hazai liberálisokat (ezalatt értve a Vásárhelyi által megjelölt kört) akkor az a Fidesz. Ugyan mi késztetheti őket arra, hogy mégis alapos gondossággal szigeteljék el őket bármiféle konszenzustól. Talán éppen a taxisssztrájk, vagy az MDF és Antall elleni gusztustalan sajtóhadjárat okán gondolják úgy, hogy bárkit de ezt a társaságot soha nem engedik magukhoz közel. Vásárhelyi a lámpaernyőjével, Bauer a külföldi sajtóban elhelyezett hazug cikkeivel, Verebes a 7i7-ben Orbánné képével éppen azt bizonyítja, hogy e döntésük mindenféleképpen helyes, ezekkel bármiféle kompromisszum kifejezetten veszélyes.

Vásárhelyi bebizonyította, hogy képes hazudni pusztán azért, hogy ellenfelét és az ahhoz tartozó politikai oldalt külföldön lejárassa, Verebes bebizonyította, hogy képes akár a politikailag vétlen Orbánné fényképét kiraknia ahhoz, hogy az emberek a kormányoldal fején röhögjenek. A liberális sajtó bebizonyította, hogy képes azért egy hírt átalakítani, hogy saját álláspontja hitelesebbnek tünjön. Mindenki éppen azt csinálta, amit nem csak az általános érvényű becsületkódex, hanem saját szakmájának nemzetközi etikája mindig is tiltott.

Ezek általános érvényű dolgok, tehát pártállástól függetlenül is meg lehet utáltatni Verebeséket csupán azzal, hogy elmeséljük mindenkinek ezeket a dolgokat, mert aki látta, annál már nincs probléma. (Persze elvakult szoclibeken ez sem segít, de ők kevesen vannak).

Tegye fel mindenki magának a kérdést, biztos, hogy az EU köszöbén éppen egy ilyen szellemi csapatra van szükségünk. Lehetne itt akármilyen hiper környezetvédelmi mezőgazdasági,szociiálpolitika, (bár még így is sokkal jobb mint Hornéknál) ha Vásárhelyiék nincsenek benne a hatalomban, ha Verebes kizárólagosan nem őt, hanem csak kettő TV-ben nem tudja miről van szó, és amíg a 3%-os ellenzékben lévő SZDSZ nem kap fontos poziciókat addig itt ez a csapat rosszul érzi magát. Hát elmondhatom, hogy én és bizonyára sokan mások is éppen ezért szavaztam a Fideszre, hogy ez így legyen és örülök, hogy ez a jelek szerint így is van.