Butch Cassidy Creative Commons License 2000.05.19 0 0 336
"Az Alakformálás topicban egyszer Robzon írt valamilyen direkt térdre (kopás, porc stb.) szedhető gyógyszert, szerintem kérdezd meg tőle, hátha neked is segít."

Én ugyan nem ő vagyok, de térdfájás ügyben vannak tapasztalataim. Amennyiben izületi kopás okozza (és erre a legtöbb futónak jó esélye van), akkor ajánlom a Condrosulf nevű csodaszert. Recept nélkül is kapható, de akkor drága. Receptre sem nagyon olcsó (kb. 4-5kFt egy kúra), de hát a futás minden pénzt megér. Ez egyébként kondroitin-szulfátot tartalmaz, ami a porc egyik alkotórésze. Két hétig napi 2x2 kapszula, majd további 4-5 hónapig napi 2x1 az adagja, vagyis kb. fél évig kell szedni. Hatás a fájdalom nagyságától függően úgy 1-4 hét után lesz. Sajnos, ha egy porc megkopott, azt helyreállítani már nem lehet, csak ezzel tünetileg kezelni, úgyhogy az egész macerát minden évben meg kell ismételni... Nagy előnye viszont, hogy abszolút mellékhatás-mentes.

Eleinte kaptam még mellé egy gyulladásgátlót is, ami néhány nap alatt futóképessé tett, de annak most nem jut eszembe a neve. (Ha kell, otthon megnézhetem.)

Butch

Előzmény: snejderfáni (334)