realfan Creative Commons License 2024.03.25 -1 5 5361

Nagyon sok verzió van még, de át lehet látni a szitán.

 

Csak első ránézésre olyan bonyolult a matek, ugyanis ha jobban megnézzük, az utolsó fordulóban 3 meccs sem érint minket. Ezek a következők: Alba-Falco, Kaposvár-Olaj, ASE-KTE.

A többit kibontom.

 

Először nézzük meg úgy, hogy nyerünk!

 

Honvéd-ZTE hazai, OSE-SKC hazai, Szedeák-DEAC hazai. Ekkor jön a hatos minitabella, amin mi 5-5-tel állunk. A DEAC 4-6 (10. hely!!, ki gondolta volna, hogy lesz ilyen opció az utolsó forduló előtt!), a Honvéd 4-6, a Szedeák 5-5 (ők a 8., mi a 7.), az SKC 6-4, az OSE 6-4 - itt az oroszlányiaknak 22 pontos győzelem kellene az ötödik helyhez, azon belül a soproniak nyerik a minitabellát.

Honvéd-ZTE vendég, OSE-SKC hazai, Szedeák-DEAC hazai. Ebben az esetben a Honvéd kiesik a számításból, ötös minitabella lesz. Ekkor ugye mi 3-5, a DEAC 4-4, a Szedeák 4-4, az SKC 4-4, az OSE 5-3. Tehát ez egy olyan verzió, ahol győzelem esetén sincs meg nekünk a rájátszás, hiszen a 9. helyre csúszunk!

Honvéd-ZTE vendég, OSE-SKC vendég, Szedeák-DEAC hazai. Ebben az esetben mindössze három csapat végez 12-14-gyel. A szegediek, a debreceniek és mi. Mivel mindenki megverte egyik riválisát oda-vissza, a másiktól meg kikap oda-vissza, így 2-2-es mérlegek után a pontkülönbség következik. Nekünk ez +5, a Szedeáknak jelenleg -16, a DEAC-nak +11. Legalább 7 pontos, de legfeljebb 20 pontos hazai győzelem esetén mi leszünk a hatodikok, egyébként hetedikek. (Nyolcadikok nem lehetünk, pluszos pontkülönbséggel nem végezhetsz egy ilyen összevetés végén.)

Honvéd-ZTE vendég, OSE-SKC vendég, Szedeák-DEAC vendég. Így múlik el a világ dicsősége, vagy legalábbis a minitabelláé - ebben az esetben ugyanis egyedül végeznénk 12-14-es mérleggel, ami a hetedik helyet jelentené egyúttal.

Honvéd-ZTE hazai, OSE-SKC vendég, Szedeák-DEAC vendég. Itt pedig csak a Honvéddel végeznénk hasonlóan, ami ugye nekünk kedvező, szóval ugyanúgy hetedik hely.

Honvéd-ZTE hazai, OSE-SKC hazai, Szedeák-DEAC vendég. Itt bejönne az Oroszlány harmadiknak, ők 3-1, mi 2-2, Honvéd 1-3 - tehát nyolcadik hely.

Honvéd-ZTE hazai, OSE-SKC vendég, Szedeák-DEAC hazai. Itt a szegediek lennének a harmadik fél, ez nekünk túl szép lenne, 4-0-val a minitabellán első hely, összességében hetedik.

Honvéd-ZTE vendég, OSE-SKC hazai, Szedeák-DEAC vendég. Itt az oroszlányiakkal és a soproniakkal kerülnénk össze, amiben 1-3-mal az utolsók lennénk, ezáltal ez a második olyan verzió, ahol győzelem esetén is kicsúsznánk a 8-ból.

 

Tehát győzelem esetén 8-ból 6 esetben megvan a rájátszás, 2 esetben az alsóházat az élről kezdjük. 4 esetben 7. hely lenne, 1 esetben 8. hely és van egy billegő a 6. és a 7. hely között.

 

Mi van akkor, ha kikapunk?

 

Ugye ekkor egész biztosan legalább 7 csapatnak lesz jobb mérlege, mint nekünk. Egyetlen esetben lesz a 8. helyezettnek 11-15 a mérlege, ha: Honvéd-ZTE vendég, OSE-SKC vendég, Szedeák-DEAC vendég. Így ugye lenne egy négyes minitabella, ahol mi 4-2, az OSE szintén 4-2 és innen már meg is van a válasz: nincs playoff, van 9. hely. Az oroszlányi meccs eredményétől függetlenül igaz, hogy ha kikapunk, akkor ha nyer a Honvéd-Szedeák páros egyike, akkor 10. hely, ha mindkettő, akkor 11. hely. Annál lejjebb nem végezhetünk.