Törölt nick Creative Commons License 2024.03.23 -3 0 39104

Üdv, sziasztok! 


Szeretnék tanácsot /véleményt/segítséget kérni tőletek az alábbi dologgal kapcsolatban. 


Nos, arról lenne szó, hogy volt nekem egy Panasonic SA HT-885 1000W(RMS) aktív házimozi rendszerem,abban az időben a kornak megfelelően  az 5.1 kompakt szettek tekintetében a jobbak közé lehetett sorolni a konkurensek között.

Működő képes volt a rendszer a mai napig is , de már hosszú ideje a szekrényben pihent, egyrészt mivel lassan 2 évtizedes technológiáról van szó,nem tudtam már csatlakoztatni az itthoni konfigurációkhoz, azon kívül esztétikailag sem volt szép a szett.

A hang minőség tekintetében eszméletlen  telt mélyeket, tiszta közép és magas hangokat produkált, szóval sajnáltam volna csak úgy kidobni vagy gombokért megválni tőle, és azontúl érzelmi kötődésem is van hozzá.
A lényeg, hogy szeretném feltámasztani a "rendszerből" a hangszórókat egy új köntösbe bújtatva és konkrétan szeretnék építeni egy stereo 2.0 hangfal párost, vagy egy 3.0 szettet. 

Televízióhoz szeretném egy erősítőn keresztül csatlakoztatni majd a szettet, mivel a soundbarok világával abszolút nem tudok és nem is akarok megbarátkozni. 
Az aktív mélyládából kiszereltem a 2 db mélynyomót ( a láda ikersubos volt), valamint a centerből és a frontokból is. 

És itt jön a lényeg :

 

Ezekből szeretnék építeni hangfalakat, tehát nem különálló subláda plusz  a többi, hanem komplett többutas hangfalra gondolok, amiket aztán majd egy erősítőről hajtanék. 
Csatolmányban küldök képeket a hangszórókról, és küldöm az adatokat is róluk.... ami fontos hogy a hangszórók eltérő impedanciával rendelkeznek, az aktív erősítőbe nyilván bevoltak építve azok a plusz alkatrészek amik ezt voltak hivatottak áthidalni, ezért is gondolom, hogy elviekben lehetne rá megoldás /hangváltó/kondik /stb..../( a kiszerelt aktív erősítő és minden alkatrésze is megvan egyébként, masszív cucc, 6kg a súlya) 


A center sugárzó 2 utas 3 hangszóró 4 ohm 60W SB-PC930 


A 2 front sugárzó 2 utas 3 hangszórós 6 ohm 170W SB-FS930 

A 2 Sub (16cm), 6ohm 390WSB-WA885 
Egy hangfalba 3 vagy 4  hangszórót szeretnék a subbal együtt. 

Szóval nagyon örülnék neki ha tudnátok technikai segítséget nyújtani hiányos műszaki ismereteimnek köszönhetően, faanyaggal, barkács vénával rendelkezem, és kedvem is lenne megépíteni, egy nagyobb méretű oled silány hangzását szeretném feljavítani.

 

A center :

 

 

Frontok (2x3 van belőlük) :

 

 

A két subwoofer:

 

 

A kiszerelt erősítő :

 

 

Gyári leírás szerinti adatok :

 

 

Előre is köszönöm szépen a válaszokat 😉